HomeΚΡΗΤΗΤ. Βάμβουκας: Δείξαμε όλοι γρήγορα αντανακλαστικά για τους μετανάστες

Τ. Βάμβουκας: Δείξαμε όλοι γρήγορα αντανακλαστικά για τους μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνεργάστηκαν, προκειμένου ο Δήμος Χανίων να υποδεχτεί τους μετανάστες, που αποβιβάστηκαν τη Μ. Πέμπτη σε ακτή της Γαύδου, παρέχοντας τους προσωρινό κατάλυμα, σίτιση και περίθαλψη.

“Δείξαμε όλοι γρήγορα αντανακλαστικά, ετοιμάζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν χώρο, που έχει άλλη χρήση, όπως είναι το Κλειστό Κολυμβητήριο, για τη φιλοξενία των μεταναστών. Η συμβολή όλων όσων ενεπλάκησαν με τον καθαρισμό και τη διαμόρφωση του χώρου, την περίθαλψη και τη σίτιση των μεταναστών ήταν σημαντική, καθώς όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια.

Ειδικότερα, ευχαριστίες οφείλονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την άμεση ανταπόκριση, στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, στον Ναύσταθμο Κρήτης, στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, που συνεισέφερε στη σίτιση των μεταναστών, στους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και ειδικά στο Σώμα Σαμαρειτών, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, στις ξενοδοχειακές μονάδες “Water Lilly” και “Αρκάδι” που συνεισέφεραν σε είδη κλινοστρωμνής καθώς και σε όλους τους συνδημότες μας, που έσπευσαν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους μετανάστες.

Η άμεση κινητοποίηση όλων μας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι επείγοντα περιστατικά μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επιτυχώς, χάρη στον σωστό συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλοστήριξη, όταν υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και αίσθηση ανθρωπιστικού καθήκοντος”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση