HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο την Πέμπτη ο Α. Ξανθός – Θα ενημερωθεί για τα ζητήματα ψυχικής υγείας στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο την Πέμπτη ο Α. Ξανθός – Θα ενημερωθεί για τα ζητήματα ψυχικής υγείας στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυο σημαντικές συναντήσεις εργασίας, παρουσία  του  Αναπληρωτή  Υπουργού  Υγείας Ανδρέα Ξανθού θα  πραγματοποιηθούν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης  την  Πέμπτη  16  Απριλίου  2015, στο χώρο της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου του ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο.

Η πρώτη σύσκεψη θα διαρκέσει από τις 10:00π.μ. έως τις 11:00 πμ, και θα συμμετάσχουν οι διοικητές και οι αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων της Κρήτης καθώς και οι διοικήσεις των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚοιΣΠΕ) και των τεσσάρων νομών του νησιού.

Σκοπός  της συνάντησης είναι  η  ενημέρωση  του  Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας  σε θέματα  λειτουργίας  και του έργου των  ΚοιΣΠΕ  της  περιφέρειας Κρήτης, η  διαβούλευση  σχετικά  με αυτά  και η  δυνατότητα  αρωγής  των  Νοσοκομείων  στο  έργο  τους.

Η δεύτερη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις 11.30π.μ., με την συμμετοχή  των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων της Κρήτης, των συντονιστών διευθυντών των Ψυχιατρικών τους Τομέων, των διευθυντών  Ψυχιατρικών Κλινικών, εκπροσώπων των Κινητών Μονάδων, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας και του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου, των διευθυντών Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ,  του Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer Χανίων, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων και σωματείων χρηστών ψυχικής υγείας.

Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για ζητήματα Ψυχικής Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η διαβούλευση επ’ αυτών, παράλληλα με την κατάθεση γραπτών προτάσεων των συμμετεχόντων, αναφορικά με ζητήματα του Φορέα που εκπροσωπούν.

Με τις συναντήσεις εργασίας και τη διαβούλευση επί των θεμάτων, φιλοδοξία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, που διοργανώνει τις συναντήσεις, αποτελεί η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ψυχιατρικής φροντίδας που να εξυπηρετεί και να σέβεται τον άρρωστο άνθρωπο και τις ανάγκες του σε όλους τους τομείς, καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των ΚΟΙΣΠΕ ανά Νομό για την επαγγελματική υποστήριξη των ανθρώπων που πέρασαν ή περνούν μια ψυχολογική περιπέτεια ή έχουν εμπειρία εγκλεισμού στο Άσυλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση