HomeΚΡΗΤΗΥιοθέτησε πρώτος ανεμόμυλο στο Οροπέδιο ο Γ. Μπουτάρης

Υιοθέτησε πρώτος ανεμόμυλο στο Οροπέδιο ο Γ. Μπουτάρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ποδαρικό στο φιλόδοξο πρότζεκτ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που περιλαμβάνει την υιοθεσία ανεμόμυλων, με στόχο να πάρουν και πάλι «ζωή» στην περιοχή, έκανε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, έχοντας περάσει το Πάσχα του στην Κρήτη, δίχως η παρουσία του να γίνει ευρέως αντιληπτή.

Ο Γιάννης Μπουτάρης το μεσημέρι επισκέφθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου, έχοντας νωρίτερα επισκεφθεί το Δήμο Χερσονήσου και το Ανάκτορο των Μαλίων με φόντο τη διασύνδεση για τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, μαζί με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιάννη Στεφανάκη, τον αντιδήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργο Σμυρνάκη, τον κ. Αποστόλη Λουλουδάκη, αντιδήμαρχο Χερσονήσου και τον κ. Νίκο Σταυρουλάκη, αντιδήμαρχο Χερσονήσου.

Τελευταίος του σταθμός ήταν το Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο που γεννήθηκε και ανατράφηκε σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας, όπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε εκστασιασμένος.

Όταν ενημερώθηκε για το πλάνο του Δήμου Οροπεδίου από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Στεφανάκη, σχετικά με την υιοθεσία των ανεμόμυλων, θέλησε να είναι ο πρώτος ανάδοχος.

Με την άτυπη αυτή υιοθεσία επί της ουσίας στο Οροπέδιο Λασιθίου, το δήμο με τους 10 χιλιάδες ανεμόμυλους στο παρελθόν, που έδιναν ξεχωριστό χρώμα στην περιοχή, ανοίγει μια νέα περίοδος στην οποία εκτός των άλλων σχεδιασμών, θα «τρέξει» και η βελτίωση όσων έχουν απομείνει, που είναι ένα από τα στοιχήματα της δημοτικής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Μπουτάρη συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού, τουρισμού και ανάπτυξης και προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των τριών δήμων. Στα πλαίσια δράσεων ανάπτυξης για την ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου πρότεινε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, να εγκαινιάσει το διεθνές καινοτόμο project «Build the Past».

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα της δημοτικής Αρχής για την αναστήλωση των παραδοσιακών ανεμόμυλων του Λασιθίου. Ο κ. Μπουτάρης έγινε ο πρώτος «ανάδοχος» Λασιθιώτικου ανεμόμυλου, σηματοδοτώντας την έναρξη της δράσης από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καλύπτοντας τα έξοδα της αναστήλωσης και συντήρησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι η συμβολή του αντιδημάρχου Χερσονήσου κ. Αποστόλη Λουλουδάκη, του αντιδημάρχου Χερσονήσου κ. Νίκου Σταυρουλάκη και αντιδημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργου Σμυρνάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση