HomeΚΡΗΤΗΕπείγουσα διακομιδή ενός μετανάστη στο νοσοκομείο– 180 συνολικά οι μετανάστες στη Γαύδο

Επείγουσα διακομιδή ενός μετανάστη στο νοσοκομείο– 180 συνολικά οι μετανάστες στη Γαύδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κακή κατάσταση βρέθηκε στην Γαύδο ένας από τους μετανάστες που σήμερα πάτησαν το πόδι τους στο… νησί με τους γιατρούς να ζητούν την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η διακομιδή έγινε αρχικά με πλωτό σκάφος του λιμενικού Σώματος μέχρι την Παλαιόχωρα και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Βρέθηκε ένα ξύλινο πλοιάριο στην Τρυπητή

Μετά από αρκετή ώρα ερευνών του λιμενικού σώματος βρέθηκε τελικά ένα πλοιάριο στην παραλία της Τρυπητής στην Γαύδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πλοιάριο είναι ξύλινο και εικάζεται από τις αρχές πως είναι το μέσο με το οποίο ταξίδεψαν οι μετανάστες.

Πηγές από το λιμενικό αναφέρουν ότι το πλοιάριο δεν έχει ψυχή πάνω ενώ εκτιμάται ότι οι ίδιοι οι μετανάστες το άφησαν στο σημείο και στη συνέχεια διέφυγαν προς την ξηρά.

Περισσότεροι 180 τελικά οι μετανάστες

Πάνω από 180 είναι τελικά οι μετανάστες που βρίσκονται αυτή την ώρα στην Γαύδο και αναμένεται να φιλοξενηθούν προσωρινά στο Καστρί (δείτε εδώ).

Οι περισσότεροι είναι άνδρες ενώ υπάρχουν ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά 13 και 15 χρόνων.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν ένας άγνωστος κάλεσε το 112 (ευρωπαϊκός τριψήφιος αριθμός εκτάκτου ανάγκης) λέγοντας σε σπαστά αγγλικά ότι ένα σκάφος με 200 επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο νότια της Γαύδου.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση καθώς έστειλε πλωτά σκάφη στην περιοχή για να δεί τι ακριβώς συμβαίνει. Στο σημείο όμως έσπευσαν και παραπλέοντα σκάφη ενώ σηκώθηκε κι ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το έργο των σωστικών συνεργείων ήταν και παραμένει δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το C-130 είδε αρκετούς ανθρώπους  να βρίσκονται πάνω στο νησί της Γαύδου και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Τρόφιμα στη Γαύδο με ελικόπτερο

Μετά από εντολή της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τ. Χριστοδουλοπούλου με ελικόπτερα μεταφέρονται τρόφιμα στην Γαύδο για την σίτιση των μεταναστών.

Οι φωτογραφίες είναι από το sfakia-crete-forum και το gaydosfm

Διαφήμιση
Διαφήμιση