HomeΚΡΗΤΗΣτο Καστρί οι 140 μετανάστες από το πλοίο «φάντασμα» – Τρόφιμα στην Γαύδο με ελικόπτερο

Στο Καστρί οι 140 μετανάστες από το πλοίο «φάντασμα» – Τρόφιμα στην Γαύδο με ελικόπτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το πώς βρέθηκαν οι 140 μετανάστες στο νησί της Γαύδου καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί ίχνος από το δουλεμπορικό.

Αυτή την ώρα οι μετανάστες, που είναι κυρίως άνδρες και έφηβοι – μεταφέρονται από τις Άσπες και τον Κόρφο που βρέθηκαν στο Καστρί όπου αναμένεται να μείνουν στο δημοτικό σχολείο το οποίο και ετοιμάζεται.

METANASTES

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν ένας άγνωστος κάλεσε το 112 (ευρωπαϊκός τριψήφιος αριθμός εκτάκτου ανάγκης) λέγοντας σε σπαστά αγγλικά ότι ένα σκάφος με 200 επιβαίνοντες βρίσκεται σε κίνδυνο νότια της Γαύδου (δείτε εδώ).

Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση καθώς έστειλε πλωτά σκάφη στην περιοχή για να δεί τι ακριβώς συμβαίνει. Στο σημείο όμως έσπευσαν και παραπλέοντα σκάφη ενώ σηκώθηκε κι ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

METANASTES2

Το έργο των σωστικών συνεργείων ήταν και παραμένει δύσκολο καθώς στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, το C-130 είδε αρκετούς ανθρώπους  να βρίσκονται πάνω στο νησί της Γαύδου και ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

METANASTES3

Τότε διαπιστώθηκε ότι 140 μετανάστες είχαν βγει στην ξηρά. Μάλιστα, οι πρώτοι έξι μετανάστες είχαν φτάσει στην θέση Κόρφος ενώ οι υπόλοιποι στις Άσπες.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι μετανάστες έφυγαν με την θέλησή τους από το δουλεμπορικό, αν τους πέταξαν στην θάλασσα αλλά και το πόσοι ακριβώς ήταν πάνω στο πλοίο.

Από τότε μέχρι τώρα οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να βρεθεί το πλοίο χωρίς να έχει φανεί ούτε ίχνος του.

METANASTES4

Είναι  καλά στην υγεία τους – Τρόφιμα στη Γαύδο με ελικόπτερο

Καλά στην υγεία τους είναι οι περίπου 140 μετανάστες που πάτησαν σήμερα το πόδι τους στο νησί της Γαύδου.

Αρκετοί μεταφέρθηκαν στο αγροτικό ιατρείο του νησιού με τους γιατρούς ν’ αναφέρουν ότι δεν συντρέχουν κάποιο κίνδυνο.

METANASTES6

Την ίδια ώρα, μετά από εντολή της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τ. Χριστοδουλοπούλου με ελικόπτερα μεταφέρονται τρόφιμα στην Γαύδο για την σίτιση των μεταναστών.

Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη συναγερμό για να εντοπίσουν τόσο το πλοίο – φάντασμα που τους μετέφερε όσο και τους άλλους μετανάστες εφόσον υπάρχουν.

Οι φωτογραφίες είναι από το sfakia-crete-forum και το gaydosfm

Διαφήμιση
Διαφήμιση