HomeΚΡΗΤΗΠόλος έλξης η Κρήτη για το Πάσχα – Χιλιάδες οι επισκέπτες του νησιού

Πόλος έλξης η Κρήτη για το Πάσχα – Χιλιάδες οι επισκέπτες του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για το Πάσχα αναδεικνύεται για μία ακόμη χρονιά η Κρήτη, όπως προκύπτει από τις πληρότητες σε πλοία και αεροπλάνα όσων επιθυμούν να περάσουν την Ανάσταση και το Πάσχα στην Κρήτη. Η επιδείνωση του καιρού ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στη μετακίνηση των εκδρομέων. Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μ. Λέκκα, η τριήμερη κακοκαιρία που έκανε από χθες το βράδυ αισθητή την παρουσία της με κρύο και θυελλώδεις ανέμους, οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που επηρεάζουν και την περιοχή της Κρήτης. Αισθητή βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα .

Την ίδια ώρα χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που καταφθάνουν τις ημέρες αυτές με αεροπλάνα και πλοία στην Κρήτη. Πέρα από εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν στο νησί από άλλες περιοχές της χώρας και τους αλλοδαπούς επισκέπτες, είναι μεγάλος και ο αριθμός των κρητικής καταγωγής κατοίκων της υπόλοιπης Ελλάδας που επιστρέφουν για τις γιορτές στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, διακινούνται την ημέρα περίπου 600 επιβάτες με τις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών σε ιδιαίτερα αυξημένες πληρότητες που προσεγγίζουν το 100%. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ οι περισσότεροι επιδιώκουν να επιστρέψουν στις βάσεις του τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» υποδέχεται 20 πτήσεις του εξωτερικού, που φέρνουν στην Κρήτη ημερησίας 3.500 αλλοδαπούς επισκέπτες.

Ανάλογη εικόνα, όσον αφορά στην πληρότητα παρατηρείται και στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι επισκέπτες της Κρήτης εξυπηρετούνται με τα τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ενώ έχουν προγραμματιστεί και ημερήσια ταξίδια προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Η μόνη τροχοπέδη που ίσως προκύψει είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη, οι οποίοι ενδέχεται να αποτελέσουν αφορμή για την έκδοση απαγόρευσης του απόπλου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση