HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζεται η καταστροφή της παραλίας «Βολάκοι» – Τι καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου

Συνεχίζεται η καταστροφή της παραλίας «Βολάκοι» – Τι καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η καταστροφή της παραλίας «Βολάκοι» από ιδιώτες, παρά την παρέμβαση της της εισαγγελίας Λασιθίου και την αυτοψία που έκαναν στο σημείο εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπηρεσιών από την περασμένη Τετάρτη 1η Απριλίου, καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου.

Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, κατέγραψαν εικόνες σε ερασιτεχνικό video, το οποίο και έδωσαν στη δημοσιότητα. Το υλικό καταγράφηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου και απεικονίζει σκαπτικό μηχάνημα να πραγματοποιεί εκσκαφές εντός και εκτός της θάλασσας στην Παραλία Βολάκοι. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου, το ίδιο πρωί υπήρξαν εργασίες πλακόστρωσης και κτισίματος τοιχίων στην απαλλοτριωμένη ζώνη παραλίας και  στον Παραλιακό δρόμο Μιλάτου – Σισίου, τον οποίο η επιχείρηση έχει κλείσει από τις 24 Ιανουαρίου.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα το πρωί της Παρασκευής και οι εργασίες σταμάτησαν για όσο διάστημα ήταν παρόντες οι αστυνομικοί, οι εργασίες  συνεχίστηκαν μόλις αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει και νέα παρέμβαση της αστυνομίας και να κατασχεθούν κάποια οικοδομικά εργαλεία.

Στην ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς να πράξουν όλα οσα προβλέπονται από το νόμο, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της παραλίας, η πλήρης αλλοίωση του τοπίου στη συγκεκριμένη περιοχή και παράλληλα να ανοίξει ο  παραλιακός δρόμος Μιλάτου –Σισίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση