HomeΚΡΗΤΗΕίχε κάνει το λαθρεμπόριο καπνού… επιστήμη! – Είχε σχεδόν πέντε κιλά στην κατοχή του

Είχε κάνει το λαθρεμπόριο καπνού… επιστήμη! – Είχε σχεδόν πέντε κιλά στην κατοχή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλούσια αποθέματα σε λαθραίο καπνό είχε ένας 44χρονος που συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια του ελέγχου τόσο στο όχημα που οδηγούσε όσο και στο σπίτι του βρέθηκαν σχεδόν 5 κιλά καπνού, ποσότητα η οποία και κατασχέθηκε.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η τοπική ΕΛΑΣ για την καταπολέμηση των κρουσμάτων παράνομης πώλησης καπνού, έκανε έλεγχο στο αυτοκίνητο του 44χρονου όπου βρέθηκαν πέντε ίδιες συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 250 γραμμαρίων καθώς και μια συσκευασία καπνού βάρους 490,5 γραμμαρίων. Σε καμία από τις συσκευασίες αυτές δεν υπήρχε η ειδική ταινία φορολόγησης.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 50 ίδιες συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 2.500 γραμμαρίων και επιπλέον τρεις συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 1.505 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ενώ ο  συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση