HomeΚΡΗΤΗΤο εντυπωσιακό φαράγγι της Αμπέλου κοσμούν … μπάζα!

Το εντυπωσιακό φαράγγι της Αμπέλου κοσμούν … μπάζα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι κι αν είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους! Κάποιοι ασυνείδητοι φαίνεται πώς δεν το αντιλαμβάνονται έτσι… Ο λόγος για το φαράγγι της Αμπέλου που διοικητικά ανήκει στο Δήμο Χερσονήσου. Σύμφωνα με επιστολή αναγνώστη του cretapost του Σ.Ν. κάποιοι φαίνεται πως αγνοούν τη χαρακτηριστική ομορφιά του τοπίου και το εκλαμβάνουν τουλάχιστον ως σκουπιδότοπο, αφήνοντας εκεί τα μπάζα που θέλουν να ξεφορτωθούν.

faraggi ampelou

Ο αναγνώστης μας, ο οποίος μας έστειλε και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, επισημαίνει στην επιστολή του ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και τον περασμένο Νοέμβριο. Και τότε ο ίδιος είχε ενδιαφερθεί και όπως επισημαίνει είχε ενημερώσει και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το φαράγγι της Αμπέλου, έχει μήκος 6 χιλιομέτρων και βρίσκεται ΝΑ των Γωνιών σε απόσταση μικρότερης του ενός χιλιομέτρου.

faraggi ampelou2

Το φαράγγι έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς η κρητική φύση έχει φροντίσει να το «διακοσμήσει» με δάση βελανιδιάς, ενώ αυτό που το χαρακτηρίζει είναι τα πολλά σπήλαια που βρίσκονται κατά μήκος του.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση