HomeΚΡΗΤΗΜια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… 18 και τους επιάσανε! – Είχαν «λεία» 80.000 ευρώ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη… 18 και τους επιάσανε! – Είχαν «λεία» 80.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είχαν αφήσει σπίτι για σπίτι όρθιο στο Ηράκλειο δύο νεαροί άνδρες που είχαν διαπράξει μέσα σε τρεις μήνες 18 διαρρήξεις με συνολική λεία 80.000 ευρώ.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost σε προηγούμενο δημοσίευμά του (δείτε εδώ) οι δύο άνδρες 23 και 27 χρόνων, που κατάγονται από την Αλβανία, είχαν προχωρήσει σε 18 διαρρήξεις σπιτιών ενώ είχαν προσπαθήσει να «ανοίξουν» τρία ακόμα, έγιναν όμως αντιληπτοί από τις αστυνομικές αρχές και συνελήφθησαν.

Η τελευταία κλοπή του διδύμου από την Αλβανία έγινε παραμονή της 25ης Μαρτίου, σε σπίτι 44χρονου στην περιοχή του Ηρακλείου, όταν οι δράστες μπήκαν ανενόχλητοι στο σπίτι και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, έγγραφα αλλά και μία φωτογραφική μηχανή.

Η σύλληψη έγινε λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα προχθές, όταν άνδρες της ομάδος ΔΙΑΣ αποφάσισαν να κάνουν έλεγχο σ’ ένα αυτοκίνητο που κινούταν σε δρόμο του Ηρακλείου.

Εκεί επέβαινε το δίδυμο και μόλις είδε τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει. Οι άνδρες της αστυνομίας τους πρόλαβαν λίγα μέτρα πιο μακριά, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Οι 18 κλοπές

18 είναι συνολικά οι κλοπές που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο νεαροί άνδρες από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 25 Μαρτίου.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση είχαν προσπαθήσει οι δύο δράστες να «ανοίξουν» τρία ακόμα σπίτια αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες κι έφυγαν.

Αξίζιε να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες αφαίρεσαν από τα σπίτια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές (φορητό υπολογιστή, τηλεόραση,  κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή) και έγγραφα  συνολικής αξίας άνω των 80.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση