HomeΚΡΗΤΗΟι τομές στον καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα δώσουν τη λύση στο μυστήριο του θανάτου του

Οι τομές στον καρπό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θα δώσουν τη λύση στο μυστήριο του θανάτου του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας, για να πιστοποιηθεί εάν ο θάνατός του οφείλεται τελικά σε αυτοκτονία ή σε εγκληματική ενέργεια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα έχει πέσει φως στο μυστήριο του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις και το αρχικό συμπέρασμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος έκανε νεκροψία στη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, συνηγορούν στο ότι ο σπουδαστής έβαλε τέλος στη ζωή του κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού με μαχαίρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα, στο πτώμα του Βαγγέλη βρέθηκε τομή από μαχαίρι στον δεξιό καρπό, ενώ βρέθηκαν και πολλές μεταθανάτιες κακώσεις, στο πρόσωπο και στον θώρακα, που έχουν προκληθεί από ζώα.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια ερωτηματικά, που σύμφωνα με πληροφορίες απασχολούν ακόμη τον ιατροδικαστή, πριν καταλήξει στο τελικό του πόρισμα που θα πιστοποιεί ως αιτία θανάτου την αυτοκτονία ή το έγκλημα.

Οι τομές

Ενα από αυτά που κυριάρχησαν στην ιατροδικαστική έρευνα ήταν εάν στον καρπό του Βαγγέλη υπήρχαν μία ή δύο τομές.

Ιατροδικαστικές πηγές είπαν στο «Εθνος» ότι εάν υπάρχουν δύο τομές, τότε η πρώτη τομή είναι το αποκαλούμενο «τραύμα δισταγμού», που ο αυτόχειρας επιχειρώντας να κόψει τις φλέβες του νιώθει έντονο πόνο και συνήθως μετανιώνει και δεν συνεχίζει.

Και συμπλήρωσαν: «Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε σε τοξικομανείς, που επιχειρούν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, αλλά δεν το αντέχουν, καθώς ο τρόπος αυτοκτονίας με το κόψιμο των αρτηριών είναι επώδυνος. Συνήθως έχουμε απόπειρες αυτοκτονίας και όχι αυτοκτονίες με αυτό τον τρόπο».

Και συνέχισαν: «Εάν ο Βαγγέλης έκανε μία τομή στον καρπό του, τότε αποκλείεται ο θάνατός του να επήλθε σε λίγα λεπτά, όπως αρχικά ειπώθηκε. Σε αυτή την περίπτωση ο αυτόχειρας καταλήγει σε 5 με 6 ώρες».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι εάν η τομή είναι προθανάτια, οπότε θα επιβεβαιωθεί απόλυτα η εκδοχή της αυτοκτονίας, ή μεταθανάτια.

Στη δεύτερη περίπτωση το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας αποκλείεται και υπάρχει πια εγκληματική ενέργεια.

Αφωνος μάρτυρας

Εάν το τραύμα είναι προθανάτιο, εξήγησαν στο «Εθνος» πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία, τότε θα υπάρχει αιμορραγική διήθηση στους ιστούς, εάν το τραύμα είναι μεταθανάτιο, δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

«Αυτός είναι ο λόγος, κατέληξαν, για τον οποίο ο ιατροδικαστής κ. Βουγιουκλάκης επιμένει να δει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, πριν καταλήξει στο πόρισμά του».

Σύμφωνα με όσα πιστεύουν κύκλοι από την ιατροδικαστική υπηρεσία, «το πτώμα πάντα μιλάει. Είναι άφωνος μάρτυρας, αλλά μάρτυρας αδιάψευστος, που παίρνει πάντα μαζί το μυστικό του. Αρκεί ο ιατροδικαστής να μπορεί να »σπάσει» και να ερμηνεύσει τους κωδικούς του».

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρέθηκε σε αποσύνθεση σε απόσταση 800 μέτρων από τη σχολή του, τυχαία από περαστικούς, λίγο μετά τις 8 το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου.

ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση