HomeΚΡΗΤΗΣτην ευρωβουλή η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στην ευρωβουλή η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλία για τον  συντονισμό της  διακρατικής δράσης των χωρών  μελών της Ε.Ε. και τη χρηματοδότηση της λήψης μέτρων για την δραστική αντιμετώπιση  της έξαρσης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, ζήτησε με ερώτηση του στην ευρωβουλή, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Νότης Μαριάς.

Αφορμή για την ερώτηση Μαριά υπήρξε η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο κ Μαριάς, επισημαίνει ότι ο τραγικός θάνατος ενός νέου σπουδαστή ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού – bullying.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ το »Χαμόγελου του Παιδιού» που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές  χώρες στο πλαίσιο Συνεδρίου που έλαβε χώρα το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν  διαθέτει στοιχεία για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού – bullying στα κράτη μέλη της Ε.Ε.  και της ζητά  να του  κοινοποιηθούν, ενώ παράλληλα ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση