HomeΚΡΗΤΗΣτο πλευρό του δημάρχου Φαιστού η ΠΕΔ Κρήτης – Καταδικάζει τη σύλληψή του για χρέη στο δημόσιο

Στο πλευρό του δημάρχου Φαιστού η ΠΕΔ Κρήτης – Καταδικάζει τη σύλληψή του για χρέη στο δημόσιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ του δημάρχου Φαιστού, Γιώργου Αρμουτάκη, ο οποίος συνελήφθη για χρέη του δήμου στο δημόσιο (δείτε εδώ), την παραμονή της εθνικής επετείου, προχώρησε η ΠΕΔ Κρήτης, καταδικάζοντας το γεγονός.

Στο ψήφισμα, οι δήμαρχοι της Κρήτης χαρακτηρίζουν ατυχή την ημερομηνία σύλληψης του κ. Αρμουτάκη,  για ένα χρέος που υφίσταται για περισσότερο από μία δεκαετία. Μάλιστα, επισημαίνουν τον προβληματισμό τους για τη σύλληψη του δημάρχου Φαιστού την παραμονή της 25ης Μαρτίου, από τη στιγμή που το σχετικό ένταλμα είχε εκδοθεί στις 18 Μαρτίου.

Στο ψήφισμα, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, θεωρεί ως λίαν ατυχή την επιλογή της ημερομηνίας σύλληψης του δημάρχου Φαιστού, κ. Γιώργου Αρμουτάκη, την παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου με δεδομένες τις υποχρεώσεις κάθε Δημάρχου για την επομένη, αν και το ένταλμα εκκρεμούσε από τις 18.03.2015 και η εκτέλεσή του μπορούσε να λάβει χώρα πριν ή μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης θεωρεί τέλος δυσμενή διάκριση την επιλογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός Δημάρχου για χρέος προς το δημόσιο, υφιστάμενο από δεκαετίας και πλέον».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση