HomeΚΡΗΤΗΠλήθος κόσμου στους αγώνες δρόμου για τον αυτισμό

Πλήθος κόσμου στους αγώνες δρόμου για τον αυτισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διπλό συμβολισμό διεξηχθησαν σήμερα στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χερσονήσου, αγώνες δρόμου για μικρούς με μεγάλους. Στο πλαίσιο της σημαντικής  πρωτοβουλίας στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Χερσονήσου, η Περιφέρεια Κρήτη και η Μη Κυβερνητική οργάνωση «Μερίμνη» διοργανώθηκαν αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και αγώνες 1000 μέτρων αποκλειστικά για παιδιά.

CACHE_620X620_1_1224041Στόχος των διοργανωτών ήταν να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εθελοντές μια σημαντική εμπειρία συνειδητοποιώντας ότι το δρομικό κίνημα είναι μια κατάλληλη πρακτική για τη βελτίωση της υγείας, αλλά ταυτόχρονα να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στη διαφορετικότητα.

Δεν είναι τυχαίο που οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης φέρουν το γενικό τίτλο «Είμαι διαφορετικός – είμαι ο εαυτός μου» και αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για τις 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

CACHE_500X300_1_1224042Στους σημερινούς αγώνες δρόμου που ξεκίνησαν από το χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών και οι δρομείς κινήθηκαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του δήμου Χερσονήσου, συμμετείχε με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου.

Παράλληλα όμως, στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης ετοιμάστηκαν και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών του Δήμου Χερσονήσου, όπως έκθεση ζωγραφικής, θεατρικό παιχνίδι και η δημιουργία του εντυπωσιακού δέντρου της διαφορετικότητας, όπου κάθε συμμετέχων αθλητής στους αγώνες δρόμους τοποθέτησε στο συγκεκριμένο δέντρο ένα κομμάτι παζλ, που αποτελεί και το διεθνές σύμβολο του αυτισμού.

Το σύνολο των κερδών από τις παράλληλες εκδηλώσεις θα διατεθούν στα παιδικά χωριά SOS.

Διαφήμιση
Διαφήμιση