HomeΚΡΗΤΗ«Φώναξαν» κατά του φασισμού – Τι αναφέρει ο γιατρός που δέχθηκε επίθεση

«Φώναξαν» κατά του φασισμού – Τι αναφέρει ο γιατρός που δέχθηκε επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα ηχηρό «όχι» στον φασισμό και την βία φώναξε σήμερα πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στην δημοτική αγορά στα Χανιά.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε με αφορμή την επίθεση στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες (δείτε εδώ).

Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα τρία νεαρά άτομα τα οποία και δικάζονται στο πλαίσιο του αυτοφώρου την προσεχή Δευτέρα (δείτε εδώ).

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχε πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.

Το μήνυμα του Δημήτρη Μακρέα

Ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο Χανίων.

Έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα και επισκληρίδιο αιμάτωμα. Ευτυχώς όμως, όπως αναφέρουν οι γιατροί, δεν κινδυνεύει η υγεία του.

Ο ίδιος, μόλις έμαθε για την πορεία που έχει διοργανωθεί, απέστειλε γραπτό μήνυμα το οποίο διαβάστηκε στους παρευρισκόμενους.

MHNYMA GIATROY

Το μήνυμα έγραφε:

« Θα ήθελα με αυτό το μήνυμα να απευθυνθώ σε όλους εσάς που βρίσκεστε συγκεντωμένοι. Μέσα σε δύο ημέρες, εγώ και η Δώρα, ο Βαγγέλης και η Μαργαρίτα, αλλά και πολλοί από εσάς, γίναμε αποδέκτες του πιο ακραίου μίσους από τη μία αλλά και της πιο έντονης, γνήσιας αγάπης από την άλλη.

Σε αυτήν την περιπέτεια δεν μείναμε, δε νιώσαμε ούτε μια στιγμή μόνοι και αβοήθητοι. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην βρεθεί μόνος του απέναντι στην φασιστική κτηνωδία. Ας γίνει αυτό το χτύπημα η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε ότι ο φασισμός ήρθε για να μείνει. Η μάχη θα είναι μακροχρόνια και δύσκολη.

Ας την δώσουμε μαζί.

‘Ενα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε έναν από εσάς.

Δημήτρης Μακρέας, 28/3/’15»

Οι φωτογραφίες είναι από τα «Χανιώτικα Νέα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση