HomeΚΡΗΤΗΣτις 15 Οκτωβρίου η δίκη για τα χρέη του δήμου Φαιστού – Τι λέει ο δήμαρχος για την σύλληψή του

Στις 15 Οκτωβρίου η δίκη για τα χρέη του δήμου Φαιστού – Τι λέει ο δήμαρχος για την σύλληψή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος μίλησε ο δήμαρχος Φαιστού, Γιώργος Αρμουτάκης, σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για χρέη του δήμου.

Ο κ. Αρμουτάκης παραμονή της 25ης Μαρτίου βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα μετά από την σύλληψή του για χρέη προς το δημόσιο της Αναπτυξιακής Εταιρίας Πιτσιδίων – Ματάλων (δείτε εδώ) και ορίστηκε δικάσιμος στις 15 Οκτωβρίου.

Σήμερα σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι γνώριζε το χρέος αυτό και προέρχεται από προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυρίως από τον καποδιστριακό δήμο του Τυμπακίου.

«Αυτά τα χρέη είναι διαχρονικά επί όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Είχαν ξεκινήσει από τον καποδιστριακό δήμο του Τυμπακίου που διαχειριζόταν τις παραλίες των Ματάλων, του Κομμόυ, της Κόκκινης Άμμου όπως επίσης το πάρκινγκ και το κάμπινγκ. Πρόκειται για μία σοβαρή επιχείρηση που την έριξαν στις… ξέρες», ανέφερε σχετικά ο κ. Αρμουτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν αποδιδόταν στο δημόσιο ούτε το 20% ως όφειλαν των εσόδων από τις παραλίες».

Ο κ. Αρμουτάκης επεσήμανε ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό κι ότι είχαν γίνει κάποιες ενέργειες.

«Είχαμε έρθει σε επαφή με την εφορία και περιμέναμε μία ρύθμιση για να ενταχθούμε και να μπορέσουμε να το ξοφλήσουμε», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Αρμουτάκης ενώ δήλωσε ότι «όλη αυτή η ιστορία ανέδειξε το θέμα της κακοδιαχείρισης γενικά στο δημόσιο χρήμα. Κι αυτό πρέπει να μας κάνει πιο υπεύθυνους για να μπορέσουμε να δώσουμε στον πολίτη την εμπιστοσύνη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση