HomeΚΡΗΤΗΠαρέλαση, χωρίς … κάγκελα η φετινή – Το Ηράκλειο τιμά τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Παρέλαση, χωρίς … κάγκελα η φετινή – Το Ηράκλειο τιμά τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνες σαν κι αυτές που δημοσιεύουμε, από παρελάσεις των προηγούμενων χρόνων στο Ηράκλειο, φέτος, δεν θα επαναληφθούν. Έτσι, οι γονείς θα μπορούν να απολαύσουν και να απαθανατίσουν, ελεύθερα, τα παιδιά τους τη στιγμή που θα παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αρκεί να το επιτρέψει ο καιρός!

parelasi kagkela

Ο φετινός εορτασμός για την εθνική παλιγγενεσία, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα κορυφωθεί στις 12:00 το μεσημέρι με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, θα γίνει χωρίς κιγκλιδώματα, ενώ η αστυνομική παρουσία  είναι αυξημένη μεν, αλλά διακριτική.

Σε τοπικό επίπεδο πάντως, μετά το τέλος της παρέλασης δεν αναμένεται να υπάρξουν υπαίθρια γλέντια, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης για τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το τυπικό, στις 7:30 το πρωί, οι καμπάνες των εκκλησιών σήμαναν χαρμόσυνα, ενώ την ίδια ώρα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παιάνισε το εωθινό.  Στη συνέχεια έγινε η τελετή έπαρσης της σημαίας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ στις 10:45 εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, η επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Κατόπιν, ακολούθησε η τελετή στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση των στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων. Στο Ηράκλειο, την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, οι επίσημοι, κατά τα ειωθότα, θα κατευθυνθούν πεζή στο χώρο που έχει στηθεί η εξέδρα, μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου και στις 12 θα ξεκινήσει η παρέλαση.

Ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται

Ο κόσμος, αυτήν την ώρα, έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται σταδιακά στο κέντρο της πόλης, ενώ η εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Από τα μεγάφωνα ακούγονται ήδη εμβατήρια, ενώ η παρουσία της ΕΛΑΣ είναι διακριτική. Αυτήν την ώρα γερανός της Τροχαίας Ηρακλείου, παραμένει σε ετοιμότητα για να απομακρυνθούν οχήματα που ενδεχομένως εμποδίσουν τη διεξαγωγή της παρέλασης. Ο καιρός, μπορεί να είναι μουντός και να προμηνύει βροχή, ωστόσο η θερμοκρασία είναι ευνοϊκή.

Περιμένουμε βροχές και καταιγίδες

Μπορεί ο φέτος ο εορτασμός να γίνει χωρίς … κάγκελα, άγνωστες όμως είναι οι βουλές του καιρού. Η ΕΜΥ πάντως, προβλέπει άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, που θα αρχίσουν να εκδηλώνονται το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί, εντάσεως έως και 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στα πελάγη θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές της θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, στη βόρεια Κρήτη αναμένεται να είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Φωτό: από προηγούμενες παρελάσεις στο Ηράκλειο

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση