HomeΚΡΗΤΗΔίωξη για τετραπλή ανθρωποκτονία στον 50χρονο κτηνοτρόφο-Απολογείται την Παρασκευή

Δίωξη για τετραπλή ανθρωποκτονία στον 50χρονο κτηνοτρόφο-Απολογείται την Παρασκευή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 50χρονος κτηνοτρόφος που χθες το πρωί άνοιξε πυρ εναντίον ομάδας αστυνομικών του ΤΑΕ Αποκορώνου, στις Βρύσες Χανίων.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, αλλά και άλλες κατηγορίες όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

O 50χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 50χρονου, Γιάννης Ντερμανάκης, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ευχήθηκε αρχικά ταχεία ανάρρωση στους δύο αστυνομικούς και στη συνέχεια υποστήριξε ότι, «ο πελάτης του πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και στο έδαφος, όχι με σκοπό να τραυματίσει ή να σκοτώσει, αλλά απλά να εκφοβίσει τους αστυνομικούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα πυρά του 50χρονου τραυματίστηκαν ένας 34χρονος ειδικός φρουρός στο κεφάλι ο οποίος παραμένει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων σε σοβαρή κατάσταση, και ένας 35χρονος υπαρχιφύλακας που τραυματίστηκε στα πόδια και νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.

Για την κατάσταση της υγείας του 34χρονου ειδικού φρουρού διαβάστε εδώ.

Λίγο μετά την πράξη του, ο 50χρονος παραδόθηκε στις αρχές και δήλωσε ότι έχει μετανιώσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς επιτέθηκε στους αστυνομικούς, επειδή σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γιος του (δείτε εδώ).

Την επίθεση εναντίον των αστυνομικών καταδίκασε με σημερινή του ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση