HomeΚΡΗΤΗΘετικά τα μηνύματα για την Κρήτη από την τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2015

Θετικά τα μηνύματα για την Κρήτη από την τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2015

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κλίμα στη Ρώσικη αγορά δείχνει να βελτιώνεται αισθητά και η ψυχολογία να ανεβαίνει λόγω της ανάκαμψης του ρουβλίου κάνοντας τις τελευταίες ημέρες πιο ελκυστικά τα «πακέτα» διακοπών των Ρώσων τουριστών. Αυτό επισημαίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης στο κλείσιμο χθες της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης στην Ρωσία ΜΙΤΤ 2015, που μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Γουλιδάκη και Γιάννη Δεικτάκη εκπροσώπησαν την Περιφέρεια Κρήτης. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας παρά την δύσκολη συγκυρία στη Ρωσία εισέπραξαν θετικά μηνύματα από τις σημαντικές συναντήσεις τους τόσο με γνωστούς Τοur Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες όσο και με σημαντικούς τουριστικούς φορείς, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών διατήρησης της Κρήτης  στη λίστα των κορυφαίων επιλογών των Ρώσων τουριστών.

ekthesi

«Η ανάκαμψη του ρουβλίου και η μείωση των τιμών των καυσίμων, μειώνουν αισθητά την τιμή των πακέτων, καθιστώντας τα πιο ελκυστικά στους Ρώσους. Θα έλεγα ότι η κατάσταση εξελίσσεται ως «λιγότερο χειρότερη» απ `ότι την περιμέναμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης. Και πρόσθεσε: «Η ροή των κρατήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει αυξηθεί, παραμένοντας όμως ακόμα αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι. Η Ελλάδα παραμένει αγαπημένος Ευρωπαϊκός προορισμός για τους Ρώσους. Το 2015 παραμένει μια δύσκολη χρονιά και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγάλη μείωση, το θετικό όμως είναι ότι η Ρωσική αγορά στέκεται πλέον στα πόδια της, η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει και σταδιακά τα επόμενα χρόνια θα επανέλθει στα προηγούμενά ίσως και υψηλότερα επίπεδα».

ekthesi2

Η Κρήτη παράλληλα με την έκθεση βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας δημοσιότητας καθώς  ο κ. Βαμιεδάκης παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε κορυφαία ρωσικά περιοδικά. Παρουσίασε επίσης, σε 30 περίπου κορυφαίους δημοσιογράφους τις επιλογές που προσφέρει η Κρήτη, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης προβολής του νησιού, που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, σε κεντρικό εστιατόριο της Μόσχας.

Οι προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι ρωσικών μέσων μεγάλης κυκλοφορίας, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τη νέα καμπάνια και τα βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2015 “Daydreaming of Crete», δοκίμασαν τοπικές συνταγές και οίνους, και μετέφεραν το μήνυμα στους Ρώσους πολίτες, ότι, η Κρήτη αποτελεί έναν από τους ομορφότερους προορισμούς διακοπών, που θα πρέπει όλοι να επισκεφθούν.

ekthesi3

Στα θετικά για την Κρήτη, όπως επισημάνθηκε είναι ότι, το νησί μας έχει χαρακτηριστεί ως ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ρώσων, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης από τους διοργανωτές, ως η καλύτερη περιφερειακή παρουσία.

Μάλιστα η Περιφέρεια Κρήτης για πρώτη φορά στο χώρο της έκθεσης συμμετείχε με δικό της περίπτερο το οποίο  είχε υψηλή επισκεψιμότητα τόσο από Ρώσους ιδιώτες και επαγγελματίες του τουρισμού όσο και  από Κρητικούς επιχειρηματίες που συμμετείχαν. «Σε όλες τις εκθέσεις αλλά ιδιαίτερα στην έκθεση στη Μόσχα εφαρμόζουμε τη δυναμική καμπάνια διαφημιστικής προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας . Στόχος μας στη συγκεκριμένη έκθεση στη Ρωσία ήταν να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα από τις Ανατολικές χώρες της Ευρώπης και να επιτευχθεί  η αντιστροφή του κλίματος τόσο  με την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής των Ρώσων τουριστών όσο και με τη θετική συναλλαγματική ισοτιμία» δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι, η έκθεση της Μόσχας ήταν η τελευταία για τη φετινή χειμερινή περίοδο, και ότι  «το πρόγραμμα προβολής της Περιφέρειας Κρήτης,  δεν σταματάει αλλά συνεχίζεται με σειρά έξυπνων δράσεων, εκδηλώσεων και παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τους επόμενους μήνες σε Ευρωπαϊκές πόλεις και όχι μόνο».

ekthesi5

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση