HomeΚΡΗΤΗΘ. Σταθάκης: «Να ξεμπλοκάρει η διαδικασία ίδρυσης νέων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων»

Θ. Σταθάκης: «Να ξεμπλοκάρει η διαδικασία ίδρυσης νέων Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, θίγοντας ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια τους Δήμους όλης της χώρας και το οποίο αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κισσάμου «τα τελευταία χρόνια πολλοί Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ως προς την ίδρυση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, κύρια λόγω της άρνησης της Πολιτείας να προχωρήσει – όπως η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει – τις αναγκαίες διαδικασίες για τη μεταβίβαση μέρους ή του συνόλου των αρμοδιοτήτων των κρατικών Λιμενικών Ταμείων στην αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης, παρά τις σχετικές αποφάσεις που έχουν λάβει οι Δήμοι».

«Στο πλαίσιο αυτό και εν’ όψει της επικείμενης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κρίνεται σκόπιμο όπως τεθεί από πλευράς ΚΕΔΕ το εν λόγω σοβαρό ζήτημα, προκειμένου (α) να αρθούν τα υφιστάμενα εμπόδια στην όλη διαδικασία και να προχωρήσει η μεταβίβαση των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους όπως ο νόμος ορίζει, (β) να στελεχωθούν άμεσα τα Λιμενικά Ταμεία με το αναγκαίο προσωπικό και (γ) να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να ισχυροποιηθεί η λειτουργία των δημοτικών Λιμενικών Ταμείων» καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Θ. Σταθάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση