HomeΚΡΗΤΗ«Η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα γίνει με το Αεροδρόμιο Καστελλίου»

«Η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα γίνει με το Αεροδρόμιο Καστελλίου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «4ο  Παγκρήτιο Forum προώθησης των Κρητικών προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και στα Δίκτυα Διανομής» που διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τη συμμετοχή των Ξενοδοχειακών Ενώσεων και εκατοντάδων εκθετών, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στο Ηράκλειο, επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή, 22 Μαρτίου, ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των επιμελητηρίων, του ξενοδοχειακού κλάδου, εκθέτες, επισκέπτες αλλά και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι μεταξύ άλλων, του έθεσαν ερωτήματα, παρατηρήσεις και την ανησυχία τους, αναφορικά τις μεταφορικές υποδομές της Κρήτης, την πορεία του διεθνούς διαγωνισμού για το νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι,  αλλά και την κατάσταση του υφιστάμενου «Ν.Καζαντζακης».

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης από πλευράς του τόνισε ότι: «Δυστυχώς, ενώ τα κομβικά έργα υποδομής σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί, η Κρήτη έχει μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα. Δεν έχουμε πλέον άλλο χρόνο. Η Κρήτη πρέπει να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους άντλησης χρημάτων –εθνικά, κοινοτικά, ιδιωτικά- προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλείς, σύγχρονες και γρήγορες μεταφορικές υποδομές».

Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Αναφερόμενος στο Αεροδρόμιο στο Καστέλλι, είπε: «Στις 7 Απριλίου ολοκληρώνεται η κατάθεση προσφορών του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι. Η Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θέλει να κάνει. Δεν έχει απαντήσει σε βασικά ερωτήματα. Η στάση της λειτουργεί αποτρεπτικά για υποψήφιους επενδυτές. Συζητάμε για ένα έργο 800εκ.ευρώ. Το μεγαλύτερο έργο υποδομής όλων των εποχών για την Κρήτη.

Είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση, τον αρμόδιο Υπουργό και την τοπική κοινωνία, ώστε να ξεπεράσουμε τυχόν δυσκολίες και από κοινού να κάνουμε ένα καλό για τον τόπο μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση