HomeΚΡΗΤΗΚαθημερινότητα μετ’ εμποδίων για τα άτομα με αναπηρία

Καθημερινότητα μετ’ εμποδίων για τα άτομα με αναπηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προτάσεις τους για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ και ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ FREE MOBILITY.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν o Δήμος Ηρακλείου, οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς Δήμου Ηρακλείου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καλλιεργεί την περιβαλλοντική διάπλαση των νέων, μέσα από το μήνυμα: «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται» με σκοπό την ευρύτερη διάδοση στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα οικολογικών στάσεων και συμπεριφορών και την ανατροπή της αλόγιστης χρήσης αυτοκινήτων.

Όπως τονίζει ο συντονιστής εκστρατείας ECOMOBILITY Θάνος Ζαφειρόπουλος: «Οι πόλεις μας είναι άρρωστες όπως λέμε. Είναι μεγάλο το πρόβλημα και μάλιστα στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμα αυτή η τυπική αν το θέλουμε υποδοχή του νόμου. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό. Είναι σημαντικό. Μέσα από το πρόβλημα αναζητούνται λύσεις και ενέργειες οι οποίες θα βοηθήσουν και την αλλαγή συμπεριφορών και την αλλαγή των συνθηκών».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ηρακλείου Π. Ινιωτάκης δηλώνει ότι: «Το Ηράκλειο έχει κάνει πολλά βήματα. Νομίζω ότι είναι μια πολή την οποία την επανακτούν οι πολίτες. Αρχίζουν να περιορίζονται τα αυτοκίνητα. Το δίκτυο πεζοδρόμων είναι νομίζω σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο και τώρα μένει να επεκτείνουμε αυτό το σχεδιασμό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση