HomeΚΡΗΤΗΠρότυπο κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών στη Χερσόνησο

Πρότυπο κέντρο επαναχρησιμοποίησης υλικών στη Χερσόνησο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο σχεδιασμός ενός πρότυπου δημιουργικού κέντρου επαναχρησιμοποίησης υλικών παρουσιάστηκε στη χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε ο ΦΟΔΣΑ και ο δήμος Χερσονήσου.

Ο ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδος) έχει προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης σκοπιμότητας και στόχος του κέντρου είναι η πρόληψη και η μείωση παραγωγής αποβλήτων, προωθώντας την επαναχρησιμοποίησή τους, στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και όχι μόνο ωφελειών για το κοινωνικό σύνολο.

«Είναι μια πρωτοπόρα, καινοτομική στην ουσία μονάδα η οποία φιλοδοξούμε να είναι η πρώτη στη Μεσόγειο και από τις λίγες που υπάρχουν στην Ευρώπη» τονίζει ο δήμαρχος Χερσονήσου Γ. Μαστοράκης.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη υπογραμμίζει ότι «το κέντρο έχει στόχο κυρίως της επαναχρησιμοποίησης και μας εισαγάγει βέβαια και στην έννοια της κυκλικής οικονομίας. Είναι μια αρχή η οποία ένα υλικό δεν το αντιμετωπίζει ως απόβλητο προσπαθεί δηλαδή να το βάλει και να το ξαναβάλει στον κύκλο της ζωής».

Η συγκεκριμένη δομή θα είναι η πρώτη που θα δημιουργηθεί σε επίπεδο χώρας και το κόστος κατασκευής του κέντρου εκτιμάται στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση