HomeΚΡΗΤΗΜπαίνουν… πεζοδρόμια στην Αγία Βαρβάρα

Μπαίνουν… πεζοδρόμια στην Αγία Βαρβάρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρμόσυνα νέα για την Αγία Βαρβάρα έρχονται από τον δήμο Γόρτυνας καθώς επετεύχθη η ένταξη της πράξης «Ανάπλαση με πεζοδρόμηση κεντρικού άξονα Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Δήμου Γόρτυνας» με προϋπολογισμό 1.229.858,17 € στον Άξονα Προτεραιότητας 3 και συγκεκριμένα στο Μέτρο 322 του Π.Α.Α. 2007-2013.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( ΕΓΤΑΑ).

Το έργο αφορά την ανάπλαση του οικισμού Αγίας Βαρβάρας του Δήμου Γόρτυνας. Επί του κεντρικού άξονα προβλέπεται η δημιουργία νέων πεζοδρομίων πλάτους 1,50μ και 2,05 μ, από πλάκες πεζοδρομίου χρώματος υπόλευκου. Όλα τα πεζοδρόμια θα περιέχουν όδευση τυφλών με ειδικές ανάγλυφες πλάκες πλάτους 35 εκ. και θα τοποθετηθούν ράμπες πρόσβασης αναπήρων. Όσον αφορά τους μικρούς παράδρομους που ενώνονται με τον κεντρικό άξονα, θα λιθοστρωθούν από πέτρα τοπικής προέλευσης χρώματος μπέζ με αυλάκι δύο σειρών (στο κέντρο – άξονα των παράδρομων) απο πέτρα χρώματος υπόλευκου.

Στα πεζοδρόμια πλάτους 2,05 μ θα τοποθετηθούν στήλες φωτισμού ύψους 3,5 μ., στα πεζοδρόμια πλάτους 1,50 μ. του κεντρικού άξονα και στους λιθόστρωτους παράδρομους, θα τοποθετηθούν επιτοίχια φωτιστικά.

Σε επιλεγμένα σημεία θα φυτευτούν δένδρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση