HomeΕΛΛΑΔΑΣαμαράς: Τελειώνουν τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα

Σαμαράς: Τελειώνουν τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων».

Αυτό αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σε δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και προσθέτει:

«Βαθμολογητές του θα είναι η Τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο του ΕΛΚ

Το εχθρικό κλίμα που υπήρχε στην Σύνοδο του ΕΛΚ για την Ελλάδα γύρισε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια πίσω τον Αντώνη Σαμαρά. Οι ευρωπαίοι ηγέτες ήταν στα «κάγκελα» με τον Γ. Βαρουφάκη, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Παρασκευόπουλο κάτι που το έδειξαν με έμφαση στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Μάλιστα ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη λόγω των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ, ότι θα στείλει τους μετανάστες στην Ευρώπη και του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την κατάσχεση του ιδρύματος Γκαίτε. «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας προσβάλλει» συμπλήρωσε και κατέληξε σημειώνοντας: «Και το λέω εγώ αυτό που έχω ελληνική καταγωγή» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς που αρκετές φορές ήρθε σύμφωνα με πληροφορίες σε δύσκολη θέση καθώς δεχόταν τα πυρά από τους ευρωπαίους που μετέχουν στο ΕΛΚ, κάλεσε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους καθώς θα πρέπει να αντιληφθούν πως ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει.

«Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν “επικοινωνιακή διαχείριση”, κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο περιθώριο της Συνόδου είχε κατ ιδίαν συναντήσεις με την Α. Μέρκελ, τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, τον Μ. Ραχόι και τον Έντα Κένι και προσπάθησε να εξηγήσει την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα και το πόσο σημαντικό θα ήταν να κλείσει άμεσα η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

«Η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυόμισι χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν. Επανέλαβα ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα, αλλά θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ωστόσο σχεδόν όλοι εμφανίστηκαν αμετακίνητοι. Η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε πως οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και πρόσθεσε ότι η σειρά των κανόνων είναι τρόικα, αξιολόγηση και εκταμίευση. Στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την επταμερή συνάντηση.
real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση