HomeΕΛΛΑΔΑΗ παρέμβαση του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο – Ο αναπάντεχος σύμμαχος, Μάρτιν Σουλτς: Ποιo είναι το πρόβλημα με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Η παρέμβαση του Α. Τσίπρα στη Σύνοδο – Ο αναπάντεχος σύμμαχος, Μάρτιν Σουλτς: Ποιo είναι το πρόβλημα με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση στη Σύνοδο Κορυφής έκανε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, ενώ για αργότερα είναι προγραμματισμένη η επταμερής σύσκεψη για το ελληνικό ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς παραδέχθηκε πως στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και μάλιστα ζήτησε να βρεθούν κονδύλια.

Μάλιστα, πηγές από την Ελλάδα αναφέρουν πως ο κ. Σουλτς όχι μόνο παραδέχθηκε την ανθρωπιστική κρίση, αλλά στήριξε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το λογικό. Μάλιστα, διαρρέουν στην κυβέρνηση πως ο κ. Σουλτς επεσήμανε πως “η κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο προσπαθούν να διασφαλίσουν στέγαση για φτωχούς συνταξιούχους. Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει σε αυτό. Δεν βλέπω τι πρόβλημα υπάρχει με τα σχολικά γεύματα, για παράδειγμα. Γνωρίζουμε ότι πολλοί μαθητές στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να παράσχουν στα παιδιά τους επαρκή σίτιση και τα σχολικά γεύματα αποτελούν το μόνο πλήρες γεύμα που λαμβάνουν σε καθημερινή βάση και δε βλέπω γιατί αυτό δε θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Πρόκειται για απόφαση που υιοθετήθηκε χθες από το ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και, από την άλλη, όταν προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια!

Υπάρχει αντίθεση, τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Και εξήγησε ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου να προχωρήσει. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση εκτίμησε ότι η βραδινή συνάντηση έχει και χαρακτήρα προκαταρτικής συζήτησης προκειμένου να ανιχνευθούν κοινοί τόποι και διαφωνίες.

Επίσης, συμφώνησε με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας που νωρίτερα είχε τονίσει ότι το μεγαλύτερο θέμα σήμερα είναι η Ελλάδα καθώς έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

 Μέρκελ: Μην περιμένετε λύσεις απόψε – Ολάντ: Οι Έλληνες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους – Τσίπρας: Η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές αποφάσεις

Γενναίες πολιτικές αποφάσεις ζήτησε από τους ευρωπαίους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας για την Σύνοδο Κορυφής.«Η ΕΕ χρειάζεται γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, που θα σέβονται τόσο τη δημοκρατία, όσο και τις Συνθήκες. Ώστε να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να οδηγηθούμε προς την ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Λίγα λεπτά μετά τις 16.00 έφτασε για την Σύνοδο Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ και οι δηλώσεις της κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο με εκείνες που έκανε το πρωί μιλώντας στην γερμανική Βουλή.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ φτάνοντας για την Σύνοδο Κορυφής έτεινε χείρα βοηθείας στην Ελλάδας λέγοντας ότι: «Αυτό που θα υπενθυμίσουμε είναι ο σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να τις υλοποιήσει αλλά έχει ληφθεί μια απόφαση και θα πρέπει να υλοποιηθεί η συμφωνία του Φεβρουαρίου. Η Ευρώπη θα πρέπει να διαθέσει τα οικονομικά μέσα προς την Ελλάδα. Οι έλληνες έχουν εκλέξει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά υπάρχουν και δεσμεύσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες». Είπε ακόμα ότι δεν σοκάρεται που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους φτωχούς, αλλά οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν φόρους (δείτε εδώ).
newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση