HomeΚΡΗΤΗΈκδοση ψηφίσματος Δήμου Χανίων για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Έκδοση ψηφίσματος Δήμου Χανίων για τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 18ης/3/2015 με την υπ΄ αριθμ. 170 Απόφαση, που έλαβε κατά πλειοψηφία, εξέδωσε ψήφισμα για τον άδικο χαμό του φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ειδικότερα, το εν λόγω ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει με απόφαση του τη βαθιά οδύνη του για τον αδόκητο χαμό του φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία εξαιτίας της ενδοσχολικής βίας, που υπέστη κατά τη φοίτηση του στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η κατάληξη αυτής της τραγικής ιστορίας αποτελεί γροθιά στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας μας.  Είναι ένα ηχηρότατο καμπανάκι κινδύνου και πρέπει όλοι να συστρατευθούμε στον αγώνα για την πάταξη του φαινομένου του εκφοβισμού, όπου κι αν αυτός λαμβάνει χώρα.

Οφείλουμε ως πολίτες αλλά και ως αιρετοί, να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, προκειμένου να σταματήσει η ανοχή της κοινωνίας και να εξαλειφθούν παρόμοιες συμπεριφορές.

Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να εξιχνιάσει την υπόθεση και να οδηγήσει τους ηθικούς αυτουργούς και αυτούς που ενδεχομένως τους προστάτεψαν στη Δικαιοσύνη.  Παράλληλα δε να αποκαλύψει τις βαθύτερες πολιτικές  και κοινωνικές καταβολές αυτών των ενεργειών, που δεν είναι άλλες από το φασισμό, το ρατσισμό και την ομοφοβία.

Επίσης καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης κατά του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παλικαριού και συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις, που εργάζονται για την καταπολέμηση του bullying με μοναδικό σκοπό να συμβάλλει στην αποτροπή οποιουδήποτε παρεμφερούς γεγονότος και στον τόπο μας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση