HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Μαριάς για το οργανωμένο έγκλημα στο Μαυροβούνιο

Ο Ν. Μαριάς για το οργανωμένο έγκλημα στο Μαυροβούνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρέμβαση για την ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε στις 10/3/2015, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει και των σημερινών ανακατατάξεων στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και την απομάκρυνση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αφού χαιρέτισε τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μαυροβουνίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υπάρξει ένταξη του Μαυροβουνίου στην Ένωση, επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου και ήδη από το 2011 υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Βέβαια στο εσωτερικό του Μαυροβουνίου υπάρχουν πολιτικές εντάσεις με την αντιπολίτευση να απέχει από συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές εργασίες. Ταυτόχρονα υπάρχει και αρνητικό κλίμα στην οικονομία μια και έχουμε αυξημένη ανεργία, ενώ υπάρχουν σοβαρότατα φαινόμενα και προβλήματα διαφθοράς αλλά και δράση του οργανωμένου εγκλήματος».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου πρέπει να εμπεριέχει και την επίλυση προβλημάτων που έχει η χώρα αυτή με γειτονικές της χώρες και η επίλυση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο εποικοδομητικό και σε πνεύμα καλής γειτονίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση