HomeΚΡΗΤΗΔημιουργία ιχθυόσκαλας, άμεσα, εξετάζει ο Δήμος Ηρακλείου – Μετακινείται η ψαραγορά της οδού Καρτερού

Δημιουργία ιχθυόσκαλας, άμεσα, εξετάζει ο Δήμος Ηρακλείου – Μετακινείται η ψαραγορά της οδού Καρτερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημιουργία και ανάπτυξη ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο και η άμεση μεταφορά της δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου από την οδό Καρτερού  προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης ,συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε σε πρώτη φάση:

–           Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη μεταφορά της χονδρικής αγοράς αλιευμάτων σε χώρο που θα παραχωρήσει ο ΟΛΗ μετά από τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την υγιεινή και ασφάλεια των εγκαταστάσεων  σε συνεργασία με το Δήμο

–           Να προχωρήσει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγοράς και ο Δήμος θα κινήσει όλες τις διαδικασίες για την δημιουργίας της .

Σε πρώτη φάση όμως ,υπογράμμισε ο κ. Ινιωτάκης, ο ΟΛΗ δέχτηκε να παραχωρήσει χώρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα  το χρόνιο πρόβλημα της παρουσίας ιχθυαγοράς στην οδό Καρτερού στο κέντρο της πόλης και να γίνει μεταφορά των χονδρεμπόρων αλιευμάτων σε άλλες εγκαταστάσεις ώστε να σταματήσει η όχληση των περιοίκων.

Παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που θα καταδείξει τι χρειάζεται το Ηράκλειο και σε τι μέγεθος για να προχωρήσει η Ιχθυόσκαλα

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του κ. Πέτρου Ινιωτάκη ,ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Α. Στεφανάκης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΛΗ κ. Νικήτας Δολαψάκης τα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού και Δημοτικοί σύμβουλοι κ.Μ.Καπετανάκης και Μ.Παττακός,εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και ιχθυολόγοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση