HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Λαμπρινός στο ΙΤΕ

Ο Β. Λαμπρινός στο ΙΤΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το εργαστήριο διάχυτης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

ite1

Εκεί τους υποδέχθηκαν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, κ. Κώστας Στεφανίδης, με τους ερευνητές του εργαστηρίου, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους του, δείχνοντας παλιές και νέες εφαρμογές στο χώρο της πληροφορικής. Το εργαστήριο διάχυτης νοημοσύνης αποτελεί πλατφόρμα συνεργασίας για πρωτοποριακή έρευνα και ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών, και πεδίο μελέτης των πιθανών επιπτώσεων τους, τόσο στο άτομο, όσο και στην κοινωνία στο σύνολό της.

ite2

Ακολούθησε ενημέρωση για τις δυνατότητες του Ινστιτούτου, αλλά και την προώθηση της συνεργασίας με το Δήμο Ηρακλείου σε διάφορους τομείς.

ite3

Εντυπωσιακή χαρακτήρισε την ξενάγηση ο δήμαρχος Ηρακλείου, λέγοντας ότι «είδαμε μαγικά πράγματα». Ο κ. Λαμπρινός στάθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου, αλλά και άλλων δομών του ΙΤΕ με το Δήμο, τονίζοντας ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και θα εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις και προγράμματα, υπογραμμίζοντας πως από αυτή τη συνεργασία έχουν να κερδίσουν πολλά ο Δήμος και οι δημότες.

ite4

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Ινστιτούτου ευχαρίστησε το δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη, στάθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο σε διάφορα προγράμματα, σημειώνοντας πως διαπιστώθηκε κοινή βούληση αυτή η συνεργασία να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση