HomeΚΡΗΤΗΒουβός πόνος στο Σελλί Ρεθύμνου – Η Κρητική γη «αγκαλιάζει» το Βαγγέλη Γιακουμάκη

Βουβός πόνος στο Σελλί Ρεθύμνου – Η Κρητική γη «αγκαλιάζει» το Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πόνο ανείπωτο και βουβά δάκρυα το Σελλί στο Ρέθυμνο αποχαιρετά το Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την εξαφάνισή του και το τραγικό φινάλε της ιστορίας που κράτησε την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, με κομμένη την ανάσα για 37 ημέρες.

Αυτή την ώρα ψάλεται η εξώδιος ακολουθία στο Σελλί, γενέτειρα του πατέρα του άτυχου Βαγγέλη και κατόπιν η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, στον οικογενειακό τάφο.

Η σορός, στο λευκό φέρετρο, έφτασε στην Κρήτη στις 6:00 το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας, με το πλοίο «Κρήτη ΙΙ» των ΑΝΕΚ (δείτε εδώ) και τη συνόδευε μια πομπή 60 αυτοκινήτων καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων της οικογένειας Γιακουμάκη που ντυμένοι στα μαύρα, όπως προστάζει η παράδοση, και κρατώντας λευκά λουλούδια πήγαν στα Γιάννενα για να «φέρουν» το Βαγγέλη πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

soros1

Η πομπή έφτασε στους Αρμένους του Ρεθύμνου λίγο πριν τις 8:30 το πρωί όπου έγινε μια στάση στο πατρικό σπίτι του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Το χωριό από το πρωί της Κυριακής που έγινε γνωστή η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης, βιώνει ένα βαρύτατο πένθος, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα δημοσίου πένθους και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως και τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε στο Σελλί, όπου από στιγμή σε στιγμή θα τελεστεί η κηδεία αλλά ταυτόχρονα και το 40ήμερο μνημόσυνο, στη μνήμη του άτυχου 20χρονου, που έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού και οδηγήθηκε από την απελπισία στο απονενοημένο διάβημα.

Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί πλήθος κόσμου, όχι μόνο από το Σελλί, τους Αρμένους και την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά από ολόκληρη την Κρήτη, που θέλουν με τον τρόπο τους να συμπαρασταθούν στην οικογένεια Γιακουμάκη.

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να διοργανωθούν και νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της Κρήτης ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, και ζητώντας δικαίωση για τη μνήμη του Βαγγέλη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση