HomeΚΡΗΤΗΕπαφές για τα προβλήματα του ΕΑΠ στην Κρήτη

Επαφές για τα προβλήματα του ΕΑΠ στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε εχθές, με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Φοιτητών & Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Μπακούρο, την Πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου ΕΑΠ κ. Ειρήνη Θαλασσινού και μέλη του ΔΣ, τον Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσαλη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Ηρακλείου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και Γιάννη Ξυλούρη και φοιτητές,  οι οποίοι συζήτησαν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους κατά την φοίτησή τους στο ΕΑΠ, όπως η έδρα κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των κτιριακών υποδομών, η ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου και ο καλύτερος τρόπος του λειτουργίας του ΕΑΠ στις Αρχάνες.  Από τους φοιτητές τέθηκαν θέματα όπως η λειτουργία του παραρτήματος στον Πλατανιά, ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για ενδεχόμενη μεταφορά της ΔΕΟ, από τη νέα χρονιά στον Πλατανιά (καθώς το 70-75% των φοιτητών είναι από Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο, αλλά και οι κάτοικοι του Ρεθύμνου προτιμούν να μεταβαίνουν στις Αρχάνες). Ακόμη συζητήθηκαν θέματα τηλεδιάσκεψης στις συναντήσεις και θέμα αποδοχής των ΚΤΕΛ της ταυτότητας των φοιτητών για φοιτητικό εισιτήριο.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι : «Οι εκπαιδευτικές ανάγκες της Κρήτης είναι μεγάλες και οι πολίτες της Κρήτης εμπιστεύονται το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για τη συνέχιση των σπουδών τους. Είναι ανάγκη να ενισχύσουμε, πάντα κατόπιν επισταμένων μελετών, τα τμήματα του ΕΑΠ στην Κρήτη και στο Ηράκλειο ιδιαίτερα, απ’ όπου κατάγεται η συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών, τους οποίους και πρέπει να διευκολύνουμε. Είναι ανάγκη να προγραμματίσουμε το συντομότερο δυνατό συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Χαράλαμπο Κοκκώση και όλους τους εμπλεκομένους, προκειμένου να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια του Πανεπιστημίου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση