HomeΚΡΗΤΗΠοινική δίωξη κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας όπου έβριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποινική δίωξη κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας όπου έβριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει τους δράστες.

Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση έγινε μετά από πολλές καταγγελίες στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT. Οι καταγγελίες που κατακλυσαν το Κέντρο ήταν τόσο τηλεφωνικές όσο και μεσω email.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε επίσημα αιτήματα προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των προσβλητικών αναρτήσεων. Επίσης, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθούν οι γονείς του Βαγγέλη για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, για προσβολή μνήμης νεκρού.

newsit

Διαφήμιση
Διαφήμιση