HomeΚΡΗΤΗΕλκυστική η Κρήτη και για τους Ρουμάνους τουρίστες

Ελκυστική η Κρήτη και για τους Ρουμάνους τουρίστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σταθερά στις πρώτες επιλογές των Ρουμάνων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές παραμένει η Ελλάδα και μάλιστα, με … διαφορά. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση από τη διεθνή τουριστική έκθεση στο Βουκουρέστι (TTR – Romanian Tourism Fair), που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως 15 Μαρτίου, με 300 εκθέτες από 13 χώρες και 30.000 επισκέπτες, στην οποία συμμετείχε ο Δήμος Χερσονήσου. Την έκθεση εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα.

Εντυπωσιακά μεγάλη η προσέλευση του κοινού και καθημερινή προβολή από τα ΜΜΕ, μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και εξαιρετικά φιλικό κλίμα καταγράφηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Απασχόλησης, κ. Ευθύμιο Μουντράκη, ο οποίος μαζί με τον ειδικό σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, κ. Μηνά Λιαπάκη, εκπροσώπησαν το Δήμο Χερσονήσου. «Από την άλλη πλευρά, οι κρατήσεις για το 2015 δεν παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, αυτό κρίνεται όμως μάλλον λογικό, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε συνεχώς ανοδική πορεία. Η Τουρκία αντίθετα, που τα τελευταία χρόνια δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά, φέτος παρουσιάζει αυξητική τάση,» δήλωσε ο κ. Μουντράκης. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές, καθώς υπολογίζονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ, με την Ελλάδα να έχει μερίδιο πάνω από 60%.

voukourestik

Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί είναι η Θάσος, η Κρήτη, καθώς και τα νησιά του Ιονίου, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα και η Κέρκυρα. Οι Ρουμάνοι επισκέπτες λατρεύουν την ελληνική μουσική και το φαγητό, ενώ πόλο έλξης αποτελούν οι παραλίες και τα μοναστήρια (θρησκευτικός τουρισμός).

Η παρουσία του Δήμου Χερσονήσου σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 18 Μαρτίου με τη μετάβαση αντιπροσωπείας στη μεγάλη τουριστική έκθεση στη Μόσχα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση