HomeΚΡΗΤΗ«Λίφτινγκ» στον δρόμο Κορφών – Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς

«Λίφτινγκ» στον δρόμο Κορφών – Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση οδοστρωσίας και τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από τις Κορφές προς τον Ι. Ν. της Παναγίας Καβαλαράς, μήκους 3 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Η εκκλησία της Παναγίας της Καβαλαράς, είναι το εναπομένον Καθολικό του ομώνυμου μοναστηριού, το οποίο προϋπήρχε του 1466 σύμφωνα με αρχειακές πηγές, καταστράφηκε το 1678, ανασυστάθηκε και είναι σήμερα ανακηρυγμένο ως προστατευόμενο και διατηρητέο μνημείο. Ο χώρος έχει αυξημένη επισκεψιμότητα όλο το χρόνο, τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες επισκέπτες, εξαιτίας του μοναδικού φυσικού κάλλους που διακρίνει την ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε: «Παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε ζωντανά τα μνημεία του τόπου μας, να τα αναδείξουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να τα επισκέπτονται με ευκολία και ασφάλεια. Με τα συγκεκριμένα έργα, αλλά και με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε στον χώρο της εκκλησίας και έχουμε καταθέσει προς έγκριση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, στόχος μας είναι να προστατέψουμε το μνημείο από τη φθορά του χρόνου και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές προοπτικές της ενδοχώρας του Δήμου μας.

Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την υποστήριξή του και σε αυτό το έργο, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας, αιρετά και υπηρεσιακά, για το άριστο αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Η χρηματοδότηση γίνεται κατά 50% το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 50% από το Δήμο Μαλεβιζίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση