HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου

Ν. Μαριάς: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Έβρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την άμεση αποζημίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του Έβρου ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή στις 12/3/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των πλημμυρών έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο στην περιοχή του Έβρου. Επίσης ο Νότης Μαριάς αναφέρει ότι καταστροφή έχουν υποστεί  και οι αγροτικές οδοποιίες που με βάση εκτιμήσεις θα χρειαστούν 200.000€ για την Ορεστιάδα, 150.000€ για το Διδυμότειχο και 150.000€ για το Σουφλί.

Επιπλέον και στον κτηνοτροφικό τομέα η κατάσταση είναι δραματική, με περίπου 5.000 πρόβατα να βρίσκονται εκτός των μονάδων τους και να χρειάζονται άμεσα ζωοτροφές με το κόστος για την αγορά τους να ανέρχεται στις 60.000€ και με 40.273 αιγοπρόβατα να έχουν πεθάνει εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού στην ευρύτερη Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Δεδομένου ότι οι φτωχοποιημένοι από το μνημόνιο αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ο Νότης  Μαριάς καλεί την Επιτροπή άμεσα να εγκρίνει μέτρα υπέρ τους για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν στην αγροτική τους παραγωγή και στο ζωικό τους κεφάλαιο από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση