HomeΚΡΗΤΗΜαθητές έγιναν δημοσκόποι και αναλύουν την ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο

Μαθητές έγιναν δημοσκόποι και αναλύουν την ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πόσο ικανοποιημένοι μπορούν να είναι οι Ηρακλειώτες από την ποιότητα ζωής στη γειτονιά τους; Είναι βιώσιμη η συνοικία που μένουν; Ποιο είναι άραγε το κυριότερο πλεονέκτημα και το βασικότερο μειονέκτημα της γειτονιάς του; Είναι ικανοποιημένοι από την ύδρευση, την αποχέτευση, την ηλεκτροδότηση που τους παρέχεται; Με την καθαριότητα, τι γίνεται; Και με τις ανθρώπινες σχέσεις; Ένα ασθενοφόρο ή ένα πυροσβεστικό μπορούν να φτάσουν έγκαιρα, σε μια ώρα ανάγκης, στη γειτονιά όλων των Ηρακλειωτών;  Ερωτήματα, μείζονος σημασίας, που οι απαντήσεις τους καταδεικνύουν την ποιότητα της ζωής μας. Θέματα καθημερινότητας, που πολλάκις γίνονται αντικείμενα δημοσιογραφικής κάλυψης, καταγγελιών και αλλεπάλληλων συσκέψεων στις αίθουσες της Λότζιας.

Την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηρακλειώτες στην περιοχή τους, επιχειρούν να προσεγγίσουν με έναν εντυπωσιακό, είναι η αλήθεια τρόπο, οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου που έγιναν δημοσκόποι και συνέταξαν ένα εξαιρετικό ερωτηματολόγιο για το Μεγάλο Κάστρο και την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους του.

Το ερωτηματολόγιο συντάχθηκε από τους ευαισθητοποιημένους έφηβους δημότες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Geo Future Excellence Programme, που υλοποιείται στο Πειραματικό Ηρακλείου, με στόχο τα αποτελέσματα της έρευνας να αξιοποιηθούν με τρόπο τέτοιο που να συμβάλουν μεταγενέστερα στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με παρεμβάσεις που θα πρέπει οι ιθύνοντες αυτής της πόλης, αν μη τι άλλο, να μελετήσουν καλά.

Το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και οι προοπτικές του αναλύονται στο ιστολόγιο του Πειραματικού Λυκείου, το οποίο θα βρείτε εδώ, ενώ όσοι επιθυμούν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις σαφείς οδηγίες των μαθητών και να καταθέσουν με ειλικρίνεια τις απόψεις τους. Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση