HomeΚΡΗΤΗΈξυπνες εφαρμογές από το Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ, με στόχο την ανάδειξη της πόλης

Έξυπνες εφαρμογές από το Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ, με στόχο την ανάδειξη της πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα έξυπνων εφαρμογών  που θα αναδεικνύουν την πόλη του Ηρακλείου σε όλα τα επίπεδα,  ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος, αξιοποιώντας την πληροφορική και την τεχνολογία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας(ΙΤΕ).

Οι βάσεις για την συνεργασία και σε αυτό τον τομέα του Δήμου με το ΙΤΕ  τέθηκαν  στη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον Αν. Δ/ντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ κ. Δημήτρη Καφετζόπουλο και το σύμβουλο Πληροφορικής κ. Μανόλη Στρατάκη ,παρουσία του αντιδημάρχου Πολεοδομίας Γιάννη Αναστασάκη, του Διευθυντή Προγραμματισμού και Πληροφορικής του Δήμου κ. Κώστα Μοχιανάκη και του Δημοτικού συμβούλου κ. Ζαν –Ανδρέα Γκαραντσίνι.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ευρύτερα η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών,παρεμβάσεων και προγραμμάτων και συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί σύντομα προκειμένου να καθοριστούν τα πλαίσια υλοποίησης και οι τομείς.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για συνεργασία ενός από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα με διεθνή αναγνώριση και σπουδαία επιτεύγματα το ΙΤΕ και θα εργαζόμαστε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την αξιοποίηση όλων των Επιστημονικών Ιδρυμάτων προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Οι «έξυπνες» εφαρμογές που θα αναπτυχθούν για (smartfhones – tamplets κ.α) θα έχουν στόχο, την ανάδειξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς , την τουριστική προβολή της πόλης και θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον επιχειρηματικό και εμπορικού κόσμου.

Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους τους Ηρακλείου και τους ξένους επισκέπτες αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς θα βοηθήσουν τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία τη πόλης και τα μνημεία της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση