HomeΚΡΗΤΗΔεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού στην Στέλλα – Τι λένε οι ιατροδικαστές για την 16χρονη

Δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού στην Στέλλα – Τι λένε οι ιατροδικαστές για την 16χρονη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη δεν βιάστηκε, όπως δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ένας από τους ιατροδικαστές που χειρίστηκε την πολύκροτη υπόθεση τον Απρίλιο του 2011, όταν η άτυχη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι του νοσοκομείου μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε σήμερα με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών αλλά και του Καθηγητή της Εντατικής Θεραπείας Πνευμονολογίας (δείτε εδώ).

Ο ιατροδικαστής, Γ. Παπαδομανωλάκης ανάφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «δεν βρέθηκαν σημάδια βιασμού» στην Στέλλα Ακουμιανάκη ενώ στη συνέχεια τόνισε πως δεν υπήρξε βλάβη στην καρδιά που να καταδεικνύει τοξική επίδραση του αλκοόλ.

Παράλληλα, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και Πνευμονολογίας κ. Ζακυνθινός χαρακτήρισε «σπάνιο και παράδοξο γεγονός» την ιατρική περίπτωση της 16χρονης ενώ τόνισε πως δεν υπήρξε καμία παράλειψη στην αντιμετώπιση του περιστατικού από τους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Οι απολογίες και η… λιποθυμία της μητέρας

Στη συνέχεια σειρά πήραν οι κατηγορούμενοι που κλήθηκαν ν’ απολογηθούν για τα όσα συνέβησαν εκείνη την μοιραία βραδιά.

Ο 27χρονος, που άνηκε στο φιλικό περιβάλλον της 16χρονης, ανέφερε ότι έπιναν μαζί με την Στέλλα κάνοντας «κόντρες» για το ποιος αντέχει περισσότερο.

Μάλιστα, μπήκαν στο αυτοκίνητο και κατανάλωσαν ένα ουίσκι που είχε ο 27χρονος. Κάποια στιγμή όμως η Στέλλα έκανε εμετό και την πήγαν στο νοσοκομείο με τον κατηγορούμενο να τονίζει ότι η 16χρονη είχε συναίσθηση του πού βρίσκεται αλλά και επαφή με το περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που ο 27χρονος απολογούνταν ενώπιον του δικαστηρίου η μητέρα της 16χρονης Στέλλας δεν άντεξε και κατέρρευσε. Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στην μητέρα.

Αμέσως μετά κλήθηκε ν’ απολογηθεί ο ένας από τους δύο γιατρός ο οποίος ανέφερε ότι δεν παρέλαβε εκείνος το περιστατικό αλλά τον κάλεσαν εσπευσμένα να βοηθήσει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί εργαζόμενος στο νοσοκομείο υπέδειξε εκείνον ως τον γιατρό που ανέλαβε το περιστατικό, ο κατηγορούμενος το απόδωσε σε σκοπιμότητα ή στην σύγχυση του εργαζομένου.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι βοήθησε όσο μπορούσε την 16χρονη κι ότι έχει την συνείδησή του καθαρή.

Ο δεύτερος γιατρός απολογήθηκε στη συνέχεια λέγοντας πως εκείνος ανέλαβε το περιστατικό. Όταν ρώτησε εκείνος τους φίλους της αν είχε πιει εκείνοι τότε είχαν πει ότι την βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω και δεν ήξεραν.

«Ήταν μία τυπική εικόνα μέθης» ανέφερε ο γιατρός τονίζοντας ότι δεν ήταν σε κώμα και δεν υπήρχε κάτι μη φυσιολογικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση