HomeΚΡΗΤΗΜικρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «ΑΝ-ΟΙΚΩ»-Ενημερωτική εκστρατεία ξεκινούν οι φορείς

Μικρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «ΑΝ-ΟΙΚΩ»-Ενημερωτική εκστρατεία ξεκινούν οι φορείς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μηδαμινό είναι το ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και επιχειρηματίες για το πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης αστέγων καθώς μόνο δύο ιδιοκτήτες έκαναν αίτηση ενώ καμία επιχείρηση δεν ενδιαφέρεται, μέχρι στιγμής, να εντάξει στο δυναμικό της κάποιον άστεγο.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη «ίσως να φταίμε σ’ αυτό εμείς όπου δεν δώσαμε μεγάλη δημοσιότητα. Επειδή όμως αν δεν πάρουμε τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου τότε θα βγούμε προς τα έξω και θα είναι πάρα πολύ εύκολο να το ξεκινήσουμε».

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΕΚΗ Γιάννης Βρέντζος πιστεύει ότι για να υπάρχει ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες ακινήτων «θα πρέπει να μάθουν οι ιδιοκτήτες που έχουν ξενοίκιαστα σπίτια ώστε να μπορούν οι συνάνθρωποί μας να επιλέξουν να πάνε σε κάποιο σπίτι για να στεγαστούν και οι επιχειρήσεις να ανοίξουν τις δουλειές και να προσλάβουν τα συγκεκριμένα άτομα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τονίζει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη «ήδη έχουμε 44 αιτήσεις και απ’ αυτούς 16 είναι μοναχικά άτομα και 28 είναι οικογένειες».

Εν τω μεταξύ οι φορείς του σχεδίου δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ» ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και οι επιχειρήσεις.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για το πρόγραμμα για ακίνητα και επιχειρήσεις λήγει στις 10 Μαρτίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση