HomeΚΡΗΤΗΕΚΗ: «Χαιρετίζουμε την Ελληνίδα εργαζόμενη»

ΕΚΗ: «Χαιρετίζουμε την Ελληνίδα εργαζόμενη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας , το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει τις Ελληνίδες Εργαζόμενες που αγωνίζονται παντού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική του ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Τις άνεργες , Συνταξιούχους , τις Νέες  που παλεύουν και αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στις πολιτικές ανασφάλειες των Κυβερνήσεων  και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Γυναίκες που παλεύουν στην δουλειά, στην ασφάλιση στην περίθαλψη, στη μόρφωση και πάνω απ΄ όλα  τις Νοικοκυρές και στις Μητέρες. Σε όλες τις Γυναίκες που δουλεύουν ακόμα και στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ τους.

Ωστόσο παρά τους Αγώνες και τις Θεσμικές αλλαγές για την ισότιμη επαγγελματική εξέλιξη των γυναικών  και την προστασία της εργαζόμενης  μητέρας το χάσμα παραμένει. Οι γυναίκες αποτελούν προνομιακή ομάδα για τη Μερική Απασχόληση όσο και από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, τις άτυπες μορφές απασχόλησης, την μαύρη εργασία, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, οι χαμηλές αμοιβές, οι συντάξεις, η κατάργηση των Συνδικαλιστικών ελευθεριών.            Οι γυναίκες στην Ελλάδα  που υφίστανται  τα πιο βάρβαρα μέτρα με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου είναι οι γυναίκες και κατά συνέπεια ήταν οι πρώτες που δέχθηκαν το ξέσπασμα της κρίσης στην χώρα μας. Επιπλέων οι γυναίκες λόγο των πολλαπλών τους ρόλων στην Ελληνική Κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα οι πρώτες που μπαίνουν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης και κατά συνέπεια και σε υποδεέστερες συνθήκες μισθολογικής κατάστασης και εργασιακής ασφάλειας. Τελικά οι γυναίκες αποτελούν το τμήμα του πληθυσμού που εισπράττει πρώτο οποιαδήποτε κρίση και τελευταίο οποιαδήποτε ανάκαμψη.

Η βία   που δέχεται η γυναίκα είναι πολύπλευρη, σε κάθε  μορφή της εκφράζει την επιβολή της εξουσίας που υφίσταται, στον αγώνα να καθορίζει η ίδια την τύχη της.

Η 8η Μαρτίου είναι η ημέρα που οι διεκδικήσεις ετών γίνονται πιο επίκαιρες από ποτέ. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου χαιρετίζει όλες τις γυναίκες που αρνούνται να θυσιάσουν τα δικαιώματα  και τη ζωή τους στο κατεστημένο  και την ανισότητα. Οι γυναίκες της χώρας μας όχι μόνο έχουν πολλούς λόγους να παλέψουν αλλά  και να αντισταθούν στις λογικές και τις τακτικές της άρχουσας τάξης και των δικαιωμάτων ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα ενάντια στην βαρβαρότητα που ζουν.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί Δομή Ισότητας Γυναικών στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου με στόχους:

         Την υποστήριξη με ατομική συμβουλευτική  των εργαζομένων γυναικών.

         Την εφαρμογή ενεργειών επιμόρφωσης  των εργαζομένων γυναικών.

Ακόμα στα πλαίσια του προγράμματος εντάσσεσαι γραμμή υποστήριξής (ΗELP LINE) : 801-110-1900»

Διαφήμιση
Διαφήμιση