HomeΚΡΗΤΗΜαθητές βρήκαν σφαίρες (!) στο σχολείο τους – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Μαθητές βρήκαν σφαίρες (!) στο σχολείο τους – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας χώρος που είναι προορισμένος για παιχνίδι και χαλάρωση μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη για παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Ο λόγος για το προαύλιο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Ηρακλείου στο οποίο, βρέθηκαν σήμερα – άγνωστο πώς – πολλές σφαίρες.

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν χτύπησε το κουδούνι και τα παιδιά έκλεισαν τα βιβλία τους και βγήκαν έξω να παίξουν, πριν συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Ένας μαθητής της β’ τάξης του δημοτικού πήγε να παίξει όταν αντίκρισε κάτι στο δάπεδο να γυαλίζει.

Πήγε κοντά και αντίκρισε μπροστά του μία σφαίρα. Ο μαθητής αναγνώρισε την σφαίρα, εντυπωσιάστηκε και την πήρε για να παίξει. Όταν όμως την πέταξε στον τοίχο φοβήθηκε πολύ έντονα από τον ήχο που έκανε η σφαίρα.

Ο μαθητής της δευτέρας δημοτικού φώναξε την δασκάλα του και της εξήγησε τι είχε βρει και τι είχε κάνει.

Η δασκάλα πήγε στο μέρος όπου ο μαθητής βρήκε την σφαίρα και αντίκρισε περίπου 20 σφαίρες σε μία γωνιά.

Ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν και κάλεσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο ενώ επειδή ο μαθητής βρισκόταν σε κατάσταση σοκ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Τα σενάρια που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ.

Αμέσως στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. σήμανε συναγερμός με αστυνομικούς αλλά και ανθρώπους της Σήμανσης να κάνουν αυτοψία στον χώρο του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι – σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost – υπήρχαν και κάλυκες αλλά και πλήρη φυσίγγια στο προαύλιο του σχολείου.

Δύο είναι τα κυρίαρχα σενάρια ως προς το πώς βρέθηκαν οι σφαίρες στο σχολείο ενώ έχει ήδη απορριφθεί ως ενδεχόμενο να είναι προϊόν διάρρηξης καθώς όλα τα σχολεία έχουν συναγερμό και σε περίπτωση διάρρηξης θα είχε σημάνει.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι κάποιος βρισκόταν με τις σφαίρες κοντά στο σχολείο όταν είδε κάποιους αστυνομικούς να κάνουν περιπολία με αποτέλεσμα να φοβηθεί μήπως του κάνουν έλεγχο και να πετάξει στην αυλή τις σφαίρες θεωρώντας ότι οι αστυνομικοί δεν θα ψάξουν εκεί.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι έγινε κάποια συμπλοκή μεταξύ κακοποιών με τον έναν να ταμπουρώνεται στο σχολείο για να προστατευθεί κι εκεί άφησε τις σφαίρες.

Ανησυχία κι έντονος προβληματισμός

Στην εκπαιδευτική κοινότητα από το πρωί υπάρχει διάχυτη η ανησυχία αλλά και έντονος προβληματισμός εξαιτίας αυτού του περιστατικού.

«Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, τους γονείς αλλά και τους μαθητές. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς βρέθηκαν οι σφαίρες μέσα στην αυλή του σχολείου. Κατά καιρούς στα σχολεία βρίσκονται διάφορα αντικείμενα όπως σύριγγες κτλ ωστόσο τέτοιο περιστατικό είναι πρωτοφανές για όλη την Κρήτη. Πιστεύουμε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος από την αστυνομία», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», Γιώργος Μακράκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση