HomeΚΡΗΤΗΣτις δικαστικές αρχές για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Στις δικαστικές αρχές για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Πταισματοδίκη Αθηνών παρουσιάστηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, έπειτα από κλήση που του επιδόθηκε, ούτως ώστε να καταθέσει όλα όσα αναφέρει στην από 2/10/2014 δημόσια παρέμβαση του, μέσα από την οποία ζητούσε άμεσα να χυθεί άπλετο φως στη λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο βουλευτής κατέθεσε στις δικαστικές αρχές πολυσέλιδο υπόμνημα, στο οποίο επισυναπτόταν πλήθος δημοσιευμάτων, επιστολών στελεχών του Οργανισμού, τοποθετήσεις φορέων, ανακοινώσεις συλλογικών οργάνων και διάφορα δημόσια έγγραφα, βάση των οποίων προχώρησε τόσο σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όσο και σε παρεμβάσεις που σκοπό είχαν να κινήσουν τις όποιες διαδικασίες οι οποίες απαιτούνται ώστε να διεξαχθεί έρευνα για να πιθανές  ποινικές ευθύνες.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε από την κ. Πταισματοδίκη  να διερευνήσει σε βάθος τα όσα καταγγέλλονται για αδράνεια, παραλήψεις, μεθοδεύσεις, αδιαφάνεια, καταπάτηση νόμων, διακύβευση ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, παράνομο πλουτισμό και διασπάθιση δημόσιας περιουσίας.

«Το να υπάρχουν ατασθαλίες, μεθοδεύσεις,  κακές πρακτικές του παρελθόντος, ιδιοτέλειες και κακόβουλες ενέργειες στον φορέα που δημιουργήθηκε για να υλοποιήσει τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Άμεσα, να χυθεί άπλετο φως στη λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση