HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίστηκε η δίκη για τη Στέλλα Ακουμιανάκη – Κατέθεσαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν στην υπόθεση

Συνεχίστηκε η δίκη για τη Στέλλα Ακουμιανάκη – Κατέθεσαν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν στην υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η δίκη για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το Μεγάλο Σάββατο του 2011 στο Ρέθυμνο (δείτε εδώ).

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίστηκε σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων. Το πρωί κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου, οι τρεις αστυνομικοί που ανέλαβαν την προανακριτική διαδικασία και τις έρευνες για την υπόθεση της άτυχης 16χρονης που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως επισήμαναν οι αστυνομικοί, οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης,  που τότε ήταν 17 και 23 ετών αντίστοιχα, αρχικά είπαν ψέματα στις αρχές για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ισχυριζόμενοι ότι το μοιραίο βράδυ άφησαν μόνη της τη 16χρονη για λίγο και αργότερα τη βρήκαν μεθυσμένη και αναίσθητη σε ένα πεζοδρόμιο. Μετά το θάνατο της άτυχης Στέλλας ωστόσο, ο ένας εκ των δύο, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές, καταθέτοντας τι είχε συμβεί εκείνη τη νύχτα.

Η δίκη διεκόπη το μεσημέρι για λίγο, καθώς υπήρξα μάρτυρες στην υπόθεση που δεν παρέστησαν, με αποτέλεσμα η έδρα να ζητήσει την προσαγωγή τους. Μετά από ωριαία περίπου διακοπή η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, κατέθεσε και ένας εργαζόμενος σε νυχτερινό κέντρο του Ρεθύμνου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόσεξε κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο στην παρέα των τριών νεαρών ατόμων που το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου διασκέδαζαν στο κατάστημα όπου και εργαζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο, εκτός από τον 27χρονο σήμερα και έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης, κάθονται και δύο γιατροί, οι οποίοι εργάζονταν ως ειδικευόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και ανέλαβαν την άτυχη 16χρονη μετά τη μεταφορά της στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι δεν εκτίμησαν επαρκώς την κατάσταση της υγείας της ασθενούς, με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να αντιμετωπιστεί ως περιστατικό απλής μέθης.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο κατηγορούμενος γιατρούς η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Χανίων διοργάνωση συγκέντρωση έξω από το ΜΟΔ Χανίων στις 12 το μεσημέρι, ενώ έχει προκηρύξει και στάση εργασίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση