HomeΚΡΗΤΗΣτη Λότζια οι οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλης – Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΥΑΗ

Στη Λότζια οι οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλης – Νέα ρύθμιση για τις οφειλές στη ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη και τη διοίκηση του συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού και Στέλλας Αρχοντάκη.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Ηρακλείου παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» κ.Ηλίας Λυγερός.

Κατά τη διάρκεια τη συνάντησης συζητήθηκαν αιτήματα των Οικιστών σχετικά με την αλλαγή των κριτηρίων του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα και άλλα πολεοδομικά ζητήματα.

oikistes1

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ.Γιάννης Αναστασάκης ,η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα αιτήματα των αυθαιρετούχων όπως την αύξηση των δόσεων σε 102 για όποιον ενταχθεί στο σχετικό νόμο, τη διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων, τη μείωση του παράβολου ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για μεγάλη ρευστότητα από τους αυθαιρετούχους για την υπαγωγή στο νόμο κ.α.

Ο κ. Αναστασάκης ζήτησε από τους Οικιστές μια ολοκληρωμένη πρόταση με τα αιτήματά τους, την οποία θα στηρίξει ο Δήμος, ώστε μετά από επεξεργασία να διαβιβαστεί στον αρμόδιο Υπουργό για να αλλάξει ο νόμος.

Για τα αυθαίρετα προ του 1994, ο κ. Αναστασάκης επεσήμανε ότι η Πολεοδομία είναι υποχρεωμένη από το νόμο κλείνει εκκρεμότητες του παρελθόντος.

« Όσοι υπαχθούν στο νόμο των αυθαίρετων  διαγράφονται τα βεβαιωθέντα πρόστιμα και ισχύουν τα πολύ μειωμένα πρόστιμα του νόμου 4178» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.

oikistes2

Έρχεται νέα ρύθμιση για οφειλές στη ΔΕΥΑΗ

Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μηνάς Καπετανάκης, ο οποίος δήλωσε ότι, η Δημοτική Επιχείρηση στη συνεδρίαση του επόμενου Δ.Σ, θα εξετάσει τη δυνατότητα ρύθμισης οικιακών ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν μικρά ποσά με προκαταβολή της πρώτης δόσης αντί του 20% που προβλεπόταν μέχρι τώρα για να μπορεί κάποιος να ενταχθεί στην ρύθμιση. Αυτό, είπε ο κ. Καπετανάκης, θα δώσει μια μεγάλη ανάσα σε οφειλέτες που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αυξημένο ποσό της προκαταβολής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση