HomeΚΡΗΤΗΝ. Λυγερός: "Η ΑΟΖ το δυνατό χαρτί της Κρήτης"

Ν. Λυγερός: "Η ΑΟΖ το δυνατό χαρτί της Κρήτης"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρήτη καθίσταται ενεργειακά «πρωταγωνίστρια» στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρώπη με τεράστια οφέλη για την οικονομία, την ανάπτυξη του νησιού μας, αλλά και ευρύτερα για την χώρα μας.

Αυτό επισημάνθηκε στην επιτυχημένη εκδήλωση «Τα νέα δεδομένα για την Κρήτη στα πλαίσια της ΑΟΖ» που συνδιοργάνωσαν στην κατάμεστη από φορείς και πολίτες δημοτική αίθουσα στην οδό Ανδρόγεω, η Περιφέρεια Κρήτης και η Επαγγελματική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογικής εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) Ηρακλείου.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση -που παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να ακολουθήσει η νέα Κυβέρνηση-ήταν ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός.

Όπως τόνισε ο Νίκος Λυγερός «Κοιτάξαμε τις επιπτώσεις και τις ευκαιρίες  που δημιουργούνται στο πλαίσιο της Κρήτης και της περιφέρειας έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας στρατηγικός σχεδιασμός που μας επιτρέπει να είμαστε ενεργοί παίκτες και όχι να κοιτάξουμε παθητικά τα δεδομένα».

Την ίδια ώρα η αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβαρναράκη υπογραμμίζει ότι «Περιμέναμε πολλά χρόνια γι’ αυτό από το 1995 που κυρώθηκε ουσιαστικά η Συνθήκη του Δικαίου της Θάλασσας με το οποίο μπορούσαμε να έχουμε οριοθετήσει την ΑΟΖ μας. Το γεγονός ότι έχουν βγει τα οικόπεδα και δεν έχουν αμφισβητηθεί από 18 χώρες είναι κάτι πολύ σημαντικό».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση