HomeΚΡΗΤΗΝέα ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Νέα ασθενοφόρα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

25 νέα ασθενοφόρα θα προμηθευτεί το ΕΚΑΒ ενώ θα πραγματοποιηθούν και προσλήψεις διασωστών τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κρήτη του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου σε συνάντηση  που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφτηκε τους τομείς του ΕΚΑΒ σε όλους τους νομούς της Κρήτης στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η πλήρης ενημέρωση του για όλα τα λειτουργικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους στα Παραρτήματα και στους Τομείς του Οργανισμού στην Κρήτη, ενώ προχώρησε και στην ανάλογη καθοδήγηση των υπευθύνων με στόχο τον καλύτερο και πιο ορθολογιστικό επιχειρησιακό συντονισμό με την αξιοποίηση όλου του υπάρχοντος προσωπικού.

Στη συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη Σταύρο, παρουσία του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Γιαννακουδάκη Νίκου αλλά και Υπεύθυνου του Γραφείου Κινήσεων Τομέων του ΕΚΑΒ Κρήτης Καλαϊτζάκη Μανώλη, όπου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπρακτη πολύπλευρη βοήθεια που προσφέρει η Περιφέρεια Κρήτης στο ΕΚΑΒ είτε με χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων είτε με ιδίους οικονομικούς της πόρους.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση έγινε αναλυτική αναφορά του δύσκολου κοινωνικού αλλά και υγειονομικού έργου του ΕΚΑΒ στην Κρήτη ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τις ανάγκες δημιουργίας νέων σταθμών του ΕΚΑΒ σε κάποιες περιοχές, όπως για παράδειγμα η επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός σταθμού του ΕΚΑΒ που θα είναι επιφορτισμένος με την κάλυψη των περιοχών Αρκαλοχωρίου, Βιάννου και Καστελλίου, που όμως απαιτεί σωστό προγραμματισμό δεδομένου ότι στην παρούσα φάση η Διοίκηση του Οργανισμού πρέπει να αντιμετωπίσει ο τεράστιο πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία σειρά εποικοδομητικών συναντήσεων με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς με βασικό θέμα την ανάπτυξη των ανάλογων συνεργασιών προς όφελος όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων Βάμβουκα Τάσο και με τον Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Αδοντάκη Μανώλη, εξετάστηκαν οι τρόποι, μέσω των οποίων, ο Δήμος Χανίων θα μπορούσε να συμβάλλει στην απρόσκοπτη  λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. στην όμορη περιοχή, καθώς επίσης και σε εξεύρεση χώρου στέγασης του κεντρικού Τομέα Χανίων. Βάσει αυτών γνωστοποιήθηκε ότι προβλέπεται ήδη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, χώρος για τομέα του Ε.Κ.Α.Β. ενώ στην παρούσα φάση εξετάζεται και η στέγαση Τομέων του Ε.Κ.Α.Β. στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο του Κλαδισού καθώς και στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Ηλεκτρικής, έτσι ώστε ειδικά κατά τους θερινούς μήνες (που αυξάνονται τα περιστατικά στα οποία καλούνται να συνδράμουν τα πληρώματα του Ε.Κ.Α.Β.) να υπάρχει η καλύτερη δυνατή κατανομή δυνάμεων. Επιστέγασμα της συνάντησης του κου Παπαευσταθίου και του κ. Βάμβουκα, αποτέλεσε η κοινή συμφωνία για πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του γενικού πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού του Δήμου από το ΕΚΑΒ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση