HomeΚΡΗΤΗ135.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς Παναγία Αλμυρή

135.000 ευρώ για την αναβάθμιση του δρόμου προς Παναγία Αλμυρή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση από τον δήμαρχο Γόρτυνας, Νίκο Σχοιναράκη που αφορά την αναβάθμιση δρόμου προς Παναγία Αλμυρή (ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις – σωληνωτά τεχνικά) προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο αναφέρεται σε εργασίες που αφορούν στην αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου προς τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλμυρής Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας Δ. Γόρτυνας. Συγκεκριμένα πρόκειται να γίνουν:

  • Εκσκαφές για τη διαπλάτυνση τμημάτων της υφιστάμενης οδοποιίας
  • Τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνων για την απορροή των ομβρίων υδάτων της εθνικής οδού, επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα, κατασκευή φρεατίων απορροής ομβρίων
  • Υπόβαση – βάση οδοστρωσίας σε τμήματα του υφιστάμενου δρόμου – Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου καθ’ όλο το μήκος του, μέχρι τη γέφυρα
  • Κατασκευή μικρών στηθαίων από οπλισμένο σκυρόδεμα και απο τις δυο πλευρές της υφιστάμενης γέφυρας (προς αντικατάσταση των παλαιών φθαρμένων)
  • Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας σε δυο τμήματα, κατά μήκος του δρόμου
  • Τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων από σιδηροσωλήνες γαλβανισμένες στις δυο πλευρές της γέφυρας

Το έργο χρηματοδοτείται απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα απο τον Κωδικό του έργου «Αποκαταστάσεις ζημιών (Τεχνικά – Αντιπλημμυρικά) στο επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό δίκτυο – υδροαρδευτικά έργα, υποδομές νομού Ηρακλείου (ΙΑΝ. 2002)» με Κ.Α. 2002ΕΠ00200002 της ΣΑΕΠ 002, με το ποσό των 135.000,00 €  (υπ. αριθμό 48434/14.04.2014 έγγραφο της Π.Κ.)

Διαφήμιση
Διαφήμιση