HomeΚΡΗΤΗΠροβληματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Κρήτη για την κατάργηση της χρηματοδότησης

Προβληματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην Κρήτη για την κατάργηση της χρηματοδότησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο προβληματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε επίπεδο Κρήτης έχει προκαλέσει η συνομιλία μέσω των social media του Στέφανου Μάνου με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της κρατικής χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης.

Παρ’ όλο που ο κ. Βαρουφάκης, στο μήνυμα με το οποίο απάντησε στο Στέφανο Μάνο ότι δεν επιχειρεί να δεσμεύσει την κυβέρνηση, ωστόσο άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι είναι μία πρόταση που θα μελετηθεί σοβαρά.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις με πολλούς δημάρχους της Κρήτης αλλά και αιρετούς της Περιφέρειας να κάνουν λόγο εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση που μπορεί να αποβεί και μοιραία για την αυτοδιοίκηση.

Αντίδραση υπήρξε και από την ΚΕΔΕ η οποία σε σχετική ανακοίνωση υπογράμμισε ότι η χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαλόγου στα social media.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση χρηματοδότησης των ΟΤΑ από τους ίδιους τους δημότες μέσω καταβολής τελών ή άλλων μορφών φορολογίας απορρίπτεται από αρκετούς δημάρχους στην Κρήτη που θεωρούν το μέτρο ανεφάρμοστο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση