HomeΚΡΗΤΗΣτην αντεπίθεση ο Μ. Κεφαλογιάννης μετά τα πυρά για την ανακοίνωση του ΕΛΚ

Στην αντεπίθεση ο Μ. Κεφαλογιάννης μετά τα πυρά για την ανακοίνωση του ΕΛΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μαίνεται η διαμάχη στο εσωτερικό της ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, την οποία υιοθέτησε η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Η ανακοίνωση καλεί τον νέο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά», καθώς και Τσίπρας να «σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Μετά τα εσωκομματικά πυρά κατά της υιοθέτησης της ανακοίνωσης, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης πέρασε στην αντεπίθεση, δηλώνοντας ότι με την ανακοίνωση αυτή το ΕΛΚ χαιρέτισε την πρόοδο που έγινε με τη διακυβέρνηση της ΝΔ τα τελευταία 2,5 χρόνια, πράγμα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχει αναγνωρίσει ακόμα.

Είπε επίσης ότι το ΕΛΚ ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησαν σε πρωτογενή πλεονάσματα.

«Ζήτησε δηλαδή το αυτονόητο. Να τηρηθούν όλα εκείνα (πλεονάσματα, μεταρρυθμίσεις και κυρίως ανάπτυξη) που χαιρέτισαν οι πάντες σε όλο τον κόσμο εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης και τόνισε πως προέχει όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, εντός και εκτός Ελλάδας, να διαφυλάξουν το μέλλον της πατρίδας μας και πως όλα τα άλλα, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, είναι ανάξια σχολιασμού.

«Κάποιοι για να ‘γρατζουνίσουν’ τον Σαμαρά διακινδυνεύουν να τραυματίσουν τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με το ΕΛΚ και να οδηγήσουν την παράταξή μας στην εσωστρέφεια» πρόσθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΕΛΚ που εγκρίθηκε και από την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες υπό τον κ. Σαμαρά και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων είναι η εξής:

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο συνεχίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Eλλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντ. Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση